
Grill majs på 5 forskellige måder!
Grillet majs med parmesan, corn ribs eller måske mexicanske majskolber med ost? Bluegaz har samlet fem uimodståelige måder, du kan grille majs på, som bare skal prøves!
At spise en varm og sprød majskolbe en sommeraften, med en smørklat og flagesalt. Er der noget bedre? At se den dejligt gule farve få de klassisk flotte grillstriber får det til at løbe i munden. Om sommeren er der også flere steder i Danmark, hvor du kan tage hen og plukke dine egne majskolber, en perfekt sommeraktivitet for derefter at afslutte aftenen med grillning derhjemme.
Grill frisk majskolbe med perfekt resultat
- Tænd grillen og drej alle brændere til max. Luk låget og lad grillen opvarmes. Efter ca. 5 minutter er temperaturen på 200-220 grader og klar til brug. Sænk derefter brænderne til cirka halvdelen. Placer majsen på grillen. Start på lavere varme, men hæv eventuelt temperaturen. Efter ca. 10 minutter skal majsen være klar.
- Lad den køle af i et par minutter. OBS! Lad den ikke ligge for længe på grillen, da du får en sej og kedelig majskolbe og mister den saftige, lækre oplevelse.

1. Grillet majskolbe med lækker røget BBQ-glaze
En klassiker. Tag en lille skål og bland 2 teskefulde honning, 3 spiseskefulde BBQ-sauce, 1 spiseskefuld olivenolie, 1 teskefuld fint hakket løg. De sidste tre minutter på grillen pensler du din majskolbe med denne fyldige og røget glaze, der perfekt bryder den søde og saftige majs.

2. Majskolbe med fetaost og koriander
Køb en cremet fetaost, som du hakker i små stykker, og drys det over majskolberne, mens du trykker let med en ske, så det hænger fast. Top med nogle korianderblade!

3. BBQ Corn Ribs
En fed version af grillet majs, der minder om sprøde og saftige ribben! Dette bliver garanteret et sjovt alternativ for alle vegetarer til grillfesten. Brug en ordentlig kniv og skær i majskolbens rod, så den deles i fire længder. Pensl “ribbenene” med barbecuesauce, inden de grilles. Alternativt kan du vælge at grille dem som de er og toppe med smør.

4. Mexicansk streetfood
Grill frisk majs på mexicansk vis. Elote er den mexicanske version, hvor du smører din grillede majs med mayonnaise, cremet ost (billig brie fungerer godt), chilipulver og koriander.Server med limebåde.

5. Grillet majs strøet med parmesan
Grill frisk majs og top med friskrevet parmesan! Efter majsen er lidt afkølet, bland smør eller margarine med revet parmesan. Pensl derefter kolberne med parmesansmøret, spis og nyd den osteagtige smag i kombination med den sprøde og røgede majs.