Sådan gør du dig af med asken efter grillningen

Kvinna bär Höfats Beer Box Eldkorg fylld med aska

Har du grillet færdigt, men ved ikke, hvad du skal gøre med asken fra kulgrillen? Læs vores vigtige tips til, hvordan du gør dig af med asken på en sikker måde.

  1. Luk låget på grillen for at kvæle ilden

  2. Vent indtil asken er helt kold

  3. Hæld vand over asken

    Hæld vand over asken for at slukke eventuelle gløder. Du kan holde dine fingre over asken for at se, om der er nogle “hot spots” tilbage.

  4. Læg asken i en metalbeholder

    Læg asken i en brandhæmmende metalbeholder som f.eks. en metalspand eller en metalboks. Sørg for, at beholderen har et tæt lukket låg, da der ellers er risiko for, at vinden kan tænde gløderne fra kulbittene, der ikke er helt kolde endnu.

    OBS: Brug aldrig en plastpose eller papkasse til at opbevare asken, da dette udgør en brandfare. Brug heller ikke en støvsuger til at suge asken op.

  5. Placer metalbeholderen et sikkert sted

    Placer metalbeholderen udendørs, langt væk fra letantændelige ting som f.eks. hegn, terrasse og lignende.

  6. Smid asken ud efter flere dage

    Vent flere dage, før du smider asken ud. Derefter kan du smide den i en tætsluttende pose i restaffaldet.

  7. Evt. genbrug asken

    Hvis du vil genbruge asken, kan du f.eks. bruge den som gødningsmiddel i haven.

Vigtigt at vide
Tænk på, at selvom asken kan virke helt kold, kan den stadig indeholde varme kul. Kulbiter og briketter kan fortsætte med at gløde i flere timer efter grillningen. Derfor er det vigtigt at være ekstra forsigtig og virkelig sikre sig, at asken er helt slukket, før du gør dig af med den for at eliminere brandrisikoen.

Læs flere tips her om, hvordan du bedst plejer og rengør din grill.