Røgebokse og røgflis
Her finder du røgebokse og røgflis, som gør det nemt og effektivt at tilføje en røgfyldt smag til din mad.
Røgebokse
En røgeboks er en lille rektangulær og perforeret boks, ofte lavet af stål, som muliggør rygning på en almindelig grill. Røgeboksen fyldes med en form for røgflis. På en gasgrill placeres røgeboksen enten på grillristen eller oven på brænderne. På en kulgrill lægges røgeboksen på kulristen eller direkte over grillkulene. Efterhånden som grillen opvarmes, overføres varmen til røgflisen. De små huller begrænser mængden af ilt, der når træet, hvilket gør, at flisene begynder at gløde i stedet for at antænde. Når røgflisene begynder at gløde, afgiver de røg. Denne røg udsendes fra røgeboksens ventilationshuller til resten af grillen, hvilket resulterer i en vidunderlig røget smag på din mad.
Røgflis
Røgflis (eller røgspån) er små stykker træ, der bruges til at tilføre smag til maden under grillning. Disse fås i mange forskellige smagsvarianter, såsom eg og hickory. Røgflis bruges til varmrygning og placeres direkte over grillkulene i din grill eller smoker, alternativt i en røgeboks. Røgflisene begynder at pyrre hurtigt, men brænder ikke så længe. Dette gør dem ideelle til grillning af mad, der ikke kræver lang tilberedningstid, såsom pølser eller kyllingelår. Røgflisene bør gerne lægges i blød i 30 minutter, før de bruges, for at optimere smagen og brændetiden.
Fint røgflis
Fint røgflis er finmalt træ, der bruges til at give smag til grillmad. De findes i flere forskellige smagsvarianter som f.eks. bog og æble. Fint røgflis bruges til koldrygning og lægges i en koldrygningsgenerator. Denne placeres på grillristen i din grill eller smoker, alternativt på hylden i en røgeskab med et fyrfadslys under. Fint røgflis brænder hurtigt og brænder langsomt derefter. Dette gør dem perfekte til mad, der skal koldryges, som f.eks. ost, fisk eller skinke. Fint røgflis behøver ikke at lægges i blød før brug.
Røgved
Røgved er store træstykker, der tilfører ekstra smag til den grillmad, der tilberedes. Disse fås i mange forskellige smagsvarianter som f.eks. ahorn og whisky/eg. Røgved bruges til varmrygning og lægges direkte blandt grillkulene i din grill eller smoker, alternativt i en røgeboks. Røgved tager lidt længere tid at begynde at gløde, men brænder i meget lang tid. Dette gør dem perfekte til mad, der kræver længere tilberedningstid, såsom brisket eller pulled pork. Røgved behøver ikke at lægges i blød før brug.