Paellapander

Viser 1–24 af 28 resultater

PAELLA-TILBEHØR

Bliv professionel med vores paella-tilbehør, der bliver fremstillet direkte i hjertet af Valencia! Her kan du købe paellapander, gasbrændere, stativer, vindbeskyttelse og komplette paellasæt.


Paellapande, paellabrænder og mere

Er du klar til at lave denne klassiske ret? Så er du kommet til det rette sted! Hos os finder du alt, hvad du behøver for at genskabe din favorit fra ferien eller for at eksperimentere med at finde din helt egen opskrift!

Paellapande

Ordet paella er latin for pande og refererer egentlig til det stegekar, som maden traditionelt tilberedes i, det vil sige paellapanden. Paellapandernes flade bund og brede form sørger for, at de får maksimal kontakt med varmekilden, hvilket gør, at væsken kan fordampe så hurtigt som muligt. På den måde får risen maksimal kontakt med bunden, og du får den lækre sprødhed og den gyldne farve på risen.

Fordele ved paellapande

  • Muliggør udendørs tilberedning af retten på ægte spansk vis og giver en mere autentisk madlavningsoplevelse
  • Pandens flade form gør, at den også er velegnet til alle typer madlavning, der kræver en stor plan overflade, såsom f.eks. stegning af kød, kylling, fisk, pandekager, bacon eller grøntsager
  • Det er nemt at tilberede store mængder mad – perfekt når du har gæster eller vil kunne gemme rester
  • Findes i flere forskellige størrelser
  • Kan bruges både på en gasbrænder og åben ild
  • Et fremragende alternativ, når du ikke har lyst til at starte grillen
  • Kan tages med på udflugten eller campingturen

Find tilbehør til paella hos Bluegaz!
Uanset hvad du har af behov, er vi sikre på, at du kan finde lige de paella-tilbehør, du har brug for. Begynd at eksperimentere og oplev smage fra Spanien allerede i dag!

Vad är paella?

Denna internationellt kända och älskade risbaserade maträtt utvecklades på fälten i kuststaden Valencia i Spanien. Rätten finns i lika många versioner som det finns kockar i världen men generellt karaktäriseras rätten av ris, något slags protein samt saffran som ger en fantastiskt gyllene färg till riset. Rätten kan innehålla kyckling, fläsk, skaldjur, fisk, ål, bläckfisk, bönor eller grönsaker som ärtor, kronärtskockor, paprika och mer. Med denna rätt kan man enkelt slänga ihop lite av varje och ändå få ett riktigt gott resultat. Det är därför perfekt att servera när man ska bjuda många gäster på middag eller har matrester som man vill använda upp. 

Tips för att komma igång

Hvad er paella?

Denne internationalt kendte og elskede risret blev udviklet på markerne i kystbyen Valencia i Spanien. Retten findes i lige så mange versioner, som der er kokke i verden, men generelt kendetegnes retten af ris, en form for protein samt safran, der giver en fantastisk gylden farve til risene. Retten kan indeholde kylling, svinekød, skaldyr, fisk, ål, blæksprutte, bønner eller grøntsager som ærter, artiskokker, peberfrugt og mere. Med denne ret kan man nemt kaste lidt af hvert sammen og stadig få et rigtig lækkert resultat. Det er derfor perfekt at servere, når man skal invitere mange gæster til middag eller har madrester, som man gerne vil bruge op.

FAQ - PAELLA

Dette har du brug for:

  • En paellapande af høj kvalitet
  • En gasbrænder med mindst to brænderør, som du kan justere separat
  • Et ordentligt stativ, så gasbrænderen står stabilt
  • Et gasregulatorsæt
  • Gasflaske (kan købes på tankstationer eller lignende)

Flere tilbehør til paella:

  • Vindskærm (hvis vejret er lidt blæsende)
  • Paellaspade
  • Et låg, der dækker hele paellapanden

Ligheder:

  • Begge er større pander i stål eller støbejern beregnet til udendørs madlavning
  • Begge kan bruges over åben ild, gasbrænder og (hvis der er plads) på grillen
  • Man kan tilberede store mængder mad og lave flere forskellige ting på samme tid

Forskelle:

  • Paellapander har hævede kanter, mens stegehøje er helt flade
  • Stegehøje er lavet til stegning, mens paellapander er optimalt designet til retten paella (paellapander fungerer dog også fremragende til klassisk stegning)

Paellapander findes i flere forskellige materialer såsom kulstål, poleret kulstål, emaljeret kulstål, rustfrit stål, støbejern og kobber. Vi anbefaler poleret kulstål, som er det, vi bruger i vores paellapander.

DE MEST POPULÆRE MATERIALER
Traditionelt kulstål:

  • Dette er det, der traditionelt bruges, og anses for at være det mest "authentiske" materiale til paellafremstilling
  • Det mest populære materiale i Spanien
  • Har den bedste varmeledningskapacitet
  • Ruster lettere, hvilket gør det sværere at rengøre og kræver mere vedligeholdelse

Poleret kulstål/poleret stål:

  • Det mest populære materiale i Spanien
  • Materialet er blevet poleret, hvilket gør det mere robust og modstandsdygtigt
  • Har den bedste varmeledningskapacitet
  • Ruster ikke så let, er derfor nemt at rengøre og kræver lidt vedligeholdelse

Emaljeret kulstål/emaljeret stål:

  • Er dækket med et tyndt lag sort emalje med hvide pletter, som giver et beskyttende lag
  • Leder ikke varme så godt
  • Ruster ikke så let, er derfor nemt at rengøre og kræver lidt vedligeholdelse
  • Er ofte dyrere end traditionelt kulstål
  • Der er risiko for, at emaljen flækker, hvis du ikke er forsigtig

Rustfrit stål:

  • Trendy, men ikke lige så autentisk materiale som kulstål
  • Leder varme kun en tredjedel så godt som kulstål
  • Ruster ikke så let, er derfor nemt at rengøre og kræver lidt vedligeholdelse
  • Det dyreste materiale

MINDRE VANLIGE MATERIALER
Støbejern:

  • Ikke det mest almindelige materiale til paella, men findes
  • Har meget god varmebeholdning, hvilket gør, at der bruges mindre energi under tilberedningen
  • Ruster lettere, er derfor sværere at rengøre og kræver mere vedligeholdelse
  • Meget lang holdbarhed

Kobber:

  • Bruges primært af paella-kokke
  • Høj varmeledningskapacitet
  • Ruster lettere, er derfor sværere at rengøre og kræver mere vedligeholdelse
  • Meget dyrt

Retten forberedes bedst over åben ild eller på en gasbrænder (også kaldet ringbrænder). Ved brug af gasbrænder bliver paellapanden hurtigt varm, og du kan nemt kontrollere varmen med indstillingerne.

Dette afhænger af, hvor mange personer der skal serveres. Læs vores anbefalinger nedenfor:

  • 46 cm: Giver op til 8 hovedretter eller 12 småretter
  • 60 cm: Giver op til 15-16 hovedretter eller 20 småretter
  • 80 cm: Giver op til 30-35 hovedretter eller 40 småretter

Ja, hvis den kan få plads på grillgitteret.

Paellapander sælges generelt ikke med låg, da de allerede er designet til at kunne holde på væsken. Men et låg kan være godt at tage frem, når maden er færdiglavet.