Opskrift – Farverig kyllingewok med nudler

Opskrift af Matbymonica, madskaber
Her forenes saftig kylling med nudler og farverige grøntsager i en lækker wok, som du nemt laver på stegepladen.

Ingredienser – 4-6 portioner (tid: 45 min)

    Wok:

  • 750 g nudler
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2 spsk sesamolie
  • 700 g kyllingebrystfilet
  • 1 dåse minimajs
  • 1 hel rød paprika
  • 1 rødløg
  • 1 broccoli
  • 1/2 spansk peber
  • 1/2 potte koriander (valgfrit)
  • Olie til woken
    Wok-sauce:

  • 1 dl lys sojasauce
  • 1/2 dl østerssauce
  • 1/2 dl fiskesauce
  • 1/2 dl vand
  • 2 spsk sukker
  • 1 teskefuld hvid peber
  • 2 pressede hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær

Sådan gør du

  1. Kog nudlerne med bouillonen efter anvisningerne. Dræn nudlerne, hæld sesamolien i og rør rundt.
  2. Bland ingredienserne til wok-saucen. Lad det trække, mens du forbereder kyllingen og grøntsagerne.
  3. Skær kyllingen i mindre stykker. Skær paprikaen i tern og del minimajsene. Striml rødløget. Skær broccolien i mindre buketter. Skær chilien i tynde skiver.
  4. Varm stegehælden op og hæld lidt olie på.
  5. Start med at stege kyllingen med ca. 2 spsk af saucen, indtil kyllingen er gennemstegt. Læg grøntsagerne på og wok med ca. 3 spsk af saucen i cirka 5 minutter.
  6. Hæld derefter nudlerne og resten af saucen på. Bland wokken og wok i ca. 3-5 minutter mere.
  7. Afslut med chilien og drys koriander over.

Server med ekstra chili og hakket peanuts.

Laver kyllingwok med nudler og grøntsager på Timsfors Stegehætte 70 cm.

Færdigstegt kyllingwok på Timsfors Stegehætte 70 cm.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER