
Grillede juleribben med appelsin og julebrus
Portioner: 6-8 | Tid: ca. 1 time 30 min
Opskrift – Grillede juleribben med appelsin og julebrus
Opskrift af Matbymonica, madskaber
Grillede ribben er et perfekt supplement til det ellers så salte julebord. Variér glasuren med forskellige smage, og du kan opnå noget, der er lidt sødere, stærkere og klistret lækkert.
Ingredienser – 6-8 portioner (tid: ca 1 time 30 min)
- Ribben:
- 1 kg ribben
- 50 cl sukkerfri julebrus
- 1-2 liter vand (fyld op med vand, så det dækker ribbene)
- 3 laurbærblade
- 5 hele kryddernelliker
- 1 teskefuld salt
- Glaze:
- 1/2 dl mørk soja
- 1 hel presset appelsin plus zest
- 4 spsk sweet chili
- 1 teskefuld ingefær
Sådan gør du
- Kog ribbene med vand og salt i en gryde. Skum af indimellem.
- Tilsæt laurbærblade, kryddernelliker og julebrus, og lad det koge ved middelvarme i ca. 50 min til 1 time.
- Bland glazen sammen i en lille gryde og lad det stå og trække.
- Tænd grillen og lad den nå op på 200°.
- Lad ribbene hvile på et gitter, indtil grillen har nået den ønskede temperatur.
- Pensl lidt af glazen på ribbene.
- Læg ribbene på grillen og grill i ca. 20-30 min. Pensl med glazen undervejs (3-4 ekstra gange).
- Lad ribbene hvile i ca. 10-20 min, inden du skærer dem op og serverer.
Server gerne med coleslaw og kogte kartofler eller pommes frites.

Juleribs under kogning.

Juleribs hviler på rist før grillning.

Pensler juleribs med glaze med Bluegaz grillpensel.