Opskrift – Grillet ćevapčići og bulgursalat

Opskrift af Natalie Wilhelmsson, madkreatør
Ćevapčići (også kaldet cevapi) er krydrede og smagfulde kødboller fra Balkan, som bliver ekstra gode på grillen. Her serveret med en frisk og mættende bulgursalat.

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 40 min)

    Ćevapčići:

  • 500 g blandet hakket kød (eller formbar vegansk fars)
  • 1 gul løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. paprikapulver
  • 2 teskefulde vegeta
  • Salt
  • Peber
  • Finhakket persille (valgfrit)
    Bulgursalat:

  • 5 dl bulgur (jeg køber altid med vermicelli i)
  • 10 dl vand
  • 0,5 spsk. vegeta
  • Ca. 300 g fetaost eller hvidost
  • 1-2 tomater
  • 1 rød løg
  • Valgfrie grøntsager
  • 1 stort bundt bladpersille
  • Saften fra 1 citron

Sådan gør du

  1. Ćevapčići:
    Læg farsen i en skål.
    Riv den gule løg og kom den i.
    Skral og pres hvidløget i samt alle krydderierne. Bland det godt.
    Lad det gerne stå et stykke tid. Form derefter farsen på grillspyd.
    Grill ćevapčićispydderne på høj varme med åbent låg i ca. 15 minutter. Drej spyddene regelmæssigt.
  2. Bulgursalat:
    Kog bulguren med vandet med låg, indtil vandet er kogt væk.
    Lad den køle af.
    Hak alle grøntsagerne og bland dem med smuldret fetaost, finthakket persille og citronsaft.
    Bland derefter den afkølede bulgur i.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER