Opskrift – Grillet spidskål med urte-mayonnaise, kapers og ristede græskarkerner

Opskrift af Sanna Ohlander, madkreatør
En virkelig lækker og enkel sideret, der passer perfekt til både kød, fjerkræ, fisk og vegetarretter. Spidskålen kan også serveres som en lækker forret eller som en del af en sommerbuffet!

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 30 min)

  • 2 spidskålshoveder
  • 1 dl rapsolie
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber


    Urte-mayonnaise

  • 3 dl rapsolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 æg
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 1/2 dl finthakkede urter (basilikum, persille)

Tilbehør: Ristede græskarkerner, kapers

Sådan gør du

  1. Del hvert spidskålshoved i fire dele. Bland en dressing af olie, honning og citronsaft. Smag til med salt og peber. Pensl spidskålen rundt om med dressingen – det gør ikke noget, hvis den trænger ind mellem bladene. Lad hvile, mens du forbereder resten.
  2. Når du laver din egen mayonnaise, er det vigtigt, at alle ingredienser har samme temperatur. Find en god mixerskål, helst smal og høj. Slå æggene ud i skålen, tilsæt sennep og citronsaft. Sæt stavblenderen i skålen, og mens du blender, hælder du olien i en tynd stråle. Træk stavblenderen langsomt op, mens du blender. Hak urterne fint og rør dem i mayonnaisen. Smag til med salt og peber.
  3. Tænd grillen og start med høj varme. Læg spidskålen på grillen, og grill et par minutter på hver side, indtil den får en flot farve. Sænk varmen og luk låget. Lad spidskålen bage under låg i ca. 10 minutter, indtil stykkerne er blevet møre. Pensl med honning- og citronolien, og server straks.

Server spidskålen med urte-mayonnaise, ristede græskarkerner og kapers.

SE GRILLNINGEN I AKTION PÅ BLUEGAZ X1 GASGRILL

Grillet spidskål og ristede græskarkerner på Bluegaz X1.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER