Recept – Jamaican Jerk-marinerede ribben med mango- og bønnesalsa

Opskift af Sanna Ohlander, madskaber
Byd på Jamaica-inspirerede ribben med en lækker mangosalsa! Marinér gerne ribbene natten over for ekstra god smag og lad dem derefter tilberedes i lang tid på lav varme. Så falder kødet af benene og bliver virkelig lækkert!

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 2 timer plus tid til marinering)

  • 1 1/2 kg tynde ribben
  • 2 majskolber

    Jamaican Jerk-marinade
  • 1 rødløg
  • 6 fed hvidløg
  • 5 forårsløg
  • 100 g mango
  • 3-4 chili (afhængig af hvor stærk du vil have marinaden)
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 4 spsk soja
  • 1 1/2 teskefuld salt
  • 1 spsk sort peber
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 2 spsk hele allehånde
  • 2 spsk brunt sukker
  • 1 teskefuld stødt muskatnød
  • 2 spsk rapsolie
  • 5 kviste frisk timian
  • Saft fra 1 lime

Mango- og bønnesalsa

  • 250 g mango
  • 2 dåser sorte bønner à 380 g
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 teskefuld chiliflager
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 1 lime
  • Salt

Sådan gør du

  1. Blend alle ingredienserne til marinaden med en stavblender, smag til med salt og peber. Læg ribbene i en form med høje kanter. Hæld marinaden over og dæk med plastfolie. Lad det stå i nogle timer eller helst natten over.
  2. Hak mangoen fint. Skær forårsløgene i strimler. Skær peberfrugten i små stykker. Bland det i en skål sammen med de sorte bønner. Lav en dressing af skallen og saften fra lime sammen med presset hvidløg, friskrevet ingefær og chiliflager. Smag til med salt. Bland dressingen med grøntsagerne og bønnerne. Lad det stå.
  3. Tænd for grillen og få den op på en temperatur på ca. 130°C. Læg ribbene på grillristen og luk låget. Grill i ca. 1-2 timer. Vend ribbene lidt af og til. Ribbenene er færdige, når kødet mellem benene er helt mørt. Dæk eventuelt ribbene med folie, så de ikke får for meget farve for hurtigt. Afslut med at åbne låget, hæv varmen og grill ribbene, så de får en fin overflade.
  4. Har du forkogte majs, lægger du dem på grillen til sidst og griller dem, indtil de er varme og har fået lidt farve. Med friske majs kan du forkoge dem og derefter lægge dem på grillen i et par minutter for at få farve og en dejlig skorpe.

Server ribbene med salsa, majs og et stykke lækkert brød. Har du rester af marinaden, er den god som dip.

Grillning af Jamaican Jerk-ribben og majs på Bluegaz Z1.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER