
Grillet entrecôte med krydderurtepoter og bearnaise
Portioner: 4 | Tid: ca 50 min
Opskrift – Grillet entrecôte med krydderurtepoter og hurtigbearnaise
Opskrift af Sanna Ohlander, madskaber
Krydder entrecôte stykker med en røget rub og marinér kogte kartofler med dejlige urter. Mens alt ligger på grillen, laver du nemt denne hurtige version af bearnaise sauce og serverer det hele!
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 50 min)
- 1 kg kartofler, gerne små
- 1/2 krukke timian
- 1/2 krukke persille
- 0,5 dl oliven- eller rapsolie
- 1 teskefuld honning
- 0,5 teskefuld salt
- 2 krm sort peber
- 2 zucchini
- 600 g entrecôte, i skiver
- 2 krm cayennepeber
- 1 teskefuld røget paprika pulver
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 1 teskefuld timian
- 0,5 teskefuld salt
- 2 krm sort peber
Hurtigbearnaise: - 2 dl mayonnaise
- 1 spsk dijonsennep
- 1,5 spsk hakket estragonblade i eddike
- Eddike fra estragonbladene
- Evt. lidt salt
Sådan gør du
- Skrub kartoflerne og kog dem i let saltet vand i ca. 10 minutter. De skal ikke være helt færdige. Hak timian og persille fint. Bland med olie, honning, salt og peber. Bland 3/4 med de kogte kartofler. Læg kartoflerne i en grillkasse eller en ildfast form. Grill i ca. 10 minutter eller indtil de har fået en flot farve rundt om.
- Skær zucchini i 3 mm lange skiver. Pensl med resten af krydderolien. Grill direkte på gitteret, indtil alle skiver har fået en flot farve på begge sider.
- Tør entrecôteskiverne af og læg dem på et fad. Bland cayennepeber, paprikapulver, hvidløgspulver, timian, salt og peber. Gnid krydderiblandingen ind i kødet. Grill kødet i 2-3 minutter på hver side. Lad det hvile i ca. fem minutter før servering.
- Bland mayonnaise med sennep og estragonblade. Smag til med eddiken fra estragonbladene samt evt. lidt salt.
Server grillen entrecôte med krydderkartofler, zucchini og bearnaise.

Griller entrecôte, urtekartofler og skåret squash på Bluegaz Z5.