
Grillet burger med coleslaw
Portioner: 4-6 | Tid: ca. 1 time
Opskrift – Grillet burger med hjemmelavet coleslaw
Opskrift af Matbymonica, madkreatør
Sommeren er grillens højtid, og hvad er mere klassisk end en saftig burger direkte fra grillen? Denne burger serveres med en lækker dressing og frisk coleslaw.
Ingredienser – 4-6 portioner (tid: 1 time)
- Burgere:
- 1 kg hakket oksekød
- 2 spsk. barbecuesauce
- Salt og peber
- Dressing:
- 1 dl mayonnaise
- 1 dl crème fraiche
- 3 spsk. ketchup
- 2 teskefulde sennep
- Salt og peber
- 2 spsk. bostongurka eller hakket sandwichagurk
- 1 teskefuld paprikapulver
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- Coleslaw:
- Ca. 250-300 g fint snittet hvidkål
- 1 gulerod, revet
- 1 rødløg, tyndt skåret
- 1 dl mayonnaise
- 1/2 dl crème fraiche
- 1/2 grønt æble, tyndt skåret
- Salt og peber
- 1/2 teskefuld sød stærk sennep (valgfrit)
Sådan gør du
- Burgere:
Bland hakket kød med salt og peber.
Rul og form farsen til bøffer på ca. 100-110 g.
Lad dem sætte sig i ca. 15-20 minutter.
Imens kan du forberede dressingen og coleslaw. - Dressing:
Bland ingredienserne sammen.
Lad stå i køleskabet og trække.
- Coleslaw:
Snit hvidkålen med et ostehøvl.
Riv guleroden og skær løget i tynde skiver.
Bland dressingen og kom derefter grøntsagerne i.
Smag til med salt og peber og evt. sennep.
Lad stå i køleskabet før servering. - Grillning:
Start grillen og varm den op til 250°C.
Læg burgerne på grillen.
Grill i ca. 2-3 minutter per side eller indtil du når en kernetemperatur på ca. 72°C.
Server burgerne med brød, dressing og coleslaw.

Burgere grilles over infrarøde brændere på gasgrill.

Grillede burgere på gasgrill.