Grillede fastelavnsboller – hvilken idé!

Fastelavnsbolle + grill = To stemningsfremmende elementer i perfekt kombination. For hvad er bedre end en fastelavnsbolle, og hvad er sjovere end at grille sammen? Udover den hyggelige stemning er det også en lækker kombination. På grillen får du et saftigt brød med en let sprød grillyder. For at hæve niveauet kan du lave dejligt brændte mandler på grillen samtidig med, at bollerne bages, og blende dem i en foodprocessor for en unik og røget touch på din hjemmelavede mandelmasse. Dette er en sjov og lækker oplevelse, som alle grillentusiaster bør prøve, samt en garanteret succes blandt grillgæsterne. Gå ikke glip af vores trin-for-trin video nederst!

Ingredienser til fire fastelavnsboller:

Hvedeboller
• 0,25 g kardemommekorn

• 4,5 dl hvedemel
• 0,5 dl sukker
• 1 teskefuld tørgær
• 1,5 dl vand (fingervarmt)
• 20 g margarine

Mandelmasse
• 50 g mandler
• 2 dl sukker
• 0,5 dl fløde
• 2 dl flormelis

Garnering
• 2 dl fløde (kan byttes ud med plantebaserede alternativer som kokosfløde, havrefløde)
• 0,5 dl flormelis til garnering

Sådan gør du
Start med at mortle kardemommekornene. Bland de tørre ingredienser i en skål. Smelt margarinen og bland det med det fingervarme vand. Bland derefter de tørre og våde ingredienser i skålen og ælt dejen. Når dejen er fast, lad den hæve under et rent viskestykke i ca. en time.

Del dejen i fire portioner og tril dem til boller. Tænd gasgrillen på max og læg bollerne på en grillpande midt i ovnen. Bollerne skal grilles ved 225 grader i ca. 10 minutter under lukket låg. Løft dem over på varmeskuffen de sidste minutter for at få flotte grillstriber.

Mandelmasse
Grill mandlerne med 1 dl sukker i en grillpande på grillristen eller sidetænderen. Tag dem af, når mandlerne er blevet brunet, og tilsæt lidt vand, hvis nødvendigt for at undgå at brænde sukkeret. Nogle foretrækker en let ristet version, mens du kan gå efter en mørkere, mere grillet version. Når mandlerne er færdiggrillede, lad dem køle af, før de køres i en foodprocessor. Mix derefter med flormelis og fløde, indtil du opnår en sandagtig konsistens.

Samling af semla
Når bollerne er afkølet, skal de deles på midten. Skrab lidt ud i midten for at sprøjte mandelmassens fyld i. Top med flødeskum, før du lægger toppen på. Drys med flormelis.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER