Opskrift – Hed varmrygget laksesalat med nye kartofler og bondbønner

Opskrift af ProQ
Denne varme salat med røget laks vil du ikke gå glip af! Her kombineres varmrygget laksefile med en ny version af kartoffelsalat med røgede grøntsager og en sød og stærk chilidressing. Server og nyd!

Ingredienser – 2 portioner (tid: ca. 3 t 35 min)

    Laks:

  • 2 vilde laksesteaks
  • 1 spsk chiliolie
  • 1 spsk røget havsalt
  • 1 spsk brun sukker
  • 1 teskefuld tørret timian
  • 1 teskefuld paprikakrydderi
  • En knivspids cayennepeber
    Kartoffelsalat:

  • 600 g nye kartofler, halveret og forkogte
  • 1 spsk olivenolie
  • En knivspids røget havsalt
    Bondbønner:

  • 200 g bondbønner, skrællede
  • 1/2 skalotteløg, fint hakket
  • 1 spsk olivenolie
  • Saften fra en citron
  • En knivspids røget havsalt
    Dressing:

  • 1 spsk chiliolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 teskefuld grov sennep
  • En knivspids røget havsalt
  • 1 teskefuld citronskal

Sådan gør du

  1. Start med at gravere laksen ved at gnide fileterne ind med røget havsalt, brun sukker, paprikakrydderi og urter. Dæk laksen til og lad den stå i køleskabet i 3 timer.
  2. Tag laksen ud og skyl den under koldt rindende vand. Tør den af.
  3. Forvarm din smoker til 150-180˚C og tilsæt 2-3 stykker røgflis (vi anbefaler egetræssmag). Hvis du ikke har en smoker, lav en zone for indirekte varme og en zone for direkte varme på din grill (brug den indirekte varmesone til maden). Placer en røgboks med røgflis på grillen for at skabe røgsmag.
  4. Dryp chiliolie over laksen og læg den på grillristen. Tip: Placer en buket frisk dild under laksen for at beskytte mod den direkte varme og tilføje ekstra aroma.
  5. Salt dine halverede kartofler og dryp lidt olie over dem. Placer kartoflerne ved siden af laksen. Grill i ca. 10-15 minutter afhængigt af hvilken indre temperatur du foretrækker (en god indre temperatur for laks er 56-58˚C).
  6. Bland under tiden skalotteløg, bondbønner, citronsaft, olivenolie og en smule røget havsalt i en lille gryde. Placer på grillen og lad det blive varmt (det tager ca. 5-10 minutter).
  7. Lav en dressing ved at blande chiliolie, æblecidereddike, ahornsirup, sennep og en smule salt. Smag til og afslut med revet citronskal.

Server den varmrygget laks med en stor portion røget kartofler, bondbønner og frisk rucola. Dryp den søde og stærke dressing over.

Gravede laksefileter i venten på grillning.

Griller laksfileter, nye kartofler og bondbønner på ProQ BBQ Smoker.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER