
Paneret schnitzel med klyftede kartofler og rødvinssauce
Portioner: 4 | Tid: ca 1 time
Opskrift – Paneret schnitzel med klyftede kartofler og rødvinssauce
Opskrift af Matbymonica, madskaber
Her laver vi saftig og sprød schnitzel af flæskekarré direkte på stegefladen. Dette serveres med sprøde klyftede kartofler, rødvinssauce og lækre tilbehør.
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 1 time)
- 4-6 skiver svinekarré
- 3 dl usødet cornflakes
- 3 dl panko
- 2 dl hvedemel
- 1,5 dl koldt vand
- 1 dl alkoholfri øl eller danskvand
- 1/2 teskefuld salt
- Salt
- Peber
- 800 g kartofler
- Smør og olie til stegning
Sådan gør du
- Bank skiverne af svinekarré ud til ca. en halvcentimeters tykkelse. Krydr med salt og peber.
- Bland mel, vand, øl og salt til en dej.
- Smuldr cornflakes og bland dem med pankoen.
- Dyp en karréskive i dejen, så den bliver helt dækket. Læg den derefter i cornflakesblandingen. Gør det samme med de andre skiver.
- Placer schnitzlerne på en bakke, så de kan sætte sig.
- Skyl og skær kartoflerne i mindre stykker.
- Start gasbrænderen og indstil den på højeste temperatur.
- Hæld olie og smør i.
- Når lyden fra olie og smør er faldet, læg schnitzlerne i olien og træk dem lidt ud, så de tager lidt af smør- og olieblandingen med sig.
- Steg på medium varme, indtil du ser, at kanterne begynder at blive lidt sprøde og gyldne, og vend derefter schnitzlerne.
- Når schnitzlerne er færdige, læg dem i en ovnfast form med lidt aluminiumsfolie over.
- Læg en smørklat i midten af stegehælen.
- Læg kartoflerne i og steg dem, indtil de er møre og får en flot farve.
Server med valgfrit tilbehør og rødvinssauce.

Schnitzler steges i olie og smør på Timsfors Stegehæle.

Færdigstegte schnitzler.