Opskrift – Røgede spareribs med en kraftig, klistret bourbon- og chiliglaze

Opskrift af Gastronomy by Jonathan, madkreatør
Her nyder vi langsomt tilberedte spareribs fyldt med smag. Spareribsene røges i 4,5 timer med æbletræsflis og tilberedes med en kraftig, klistret bourbon- & chiliglaze.

Ingredienser – 4-6 portioner (tid: ca. 4 t 30 min)

  • 1,5 kg spareribs
    Glaze:

  • 1 skalotteløg, fint ternet
  • 2 spsk rapsolie
  • 150 ml vand
  • 2,5 spsk tomatpuré
  • 2,5 spsk hvidvinseddike
  • 2,5 spsk honning
  • 2,5 spsk farin
  • 2,5 spsk Worcestershire sauce
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk Liquid Smoke
  • 1 spsk mørk sirup
  • 2 tsk bourbon whisky
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 0,5 tsk løgpulver
  • 0,5 spsk chiliflager
    Tilbehør:

  • Coleslaw
  • Pommes
  • Chili cheese
  • Syltede agurker
  • Syltede rødløg
  • Mayonnaise (som dip)
  • Ketchup (som dip)

Sådan gør du

  1. Spareribs:
    Fjern membranet, og krydr spareribsene generøst med din favorit BBQ-rub.
  2. Glaze:
    Sæt en gryde på middelhøj varme.
    Tilsæt olie og skalotteløg, når olien er varm.
    Lad det simre i 3 minutter.
    Tilsæt resten af ingredienserne.
    Skru ned for varmen, og lad det småkoge, indtil det tykner (ca. 35-45 minutter).
  3. Tænd din smoker.
  4. Vent, indtil kullene har en fin glød og er dækket af et lag lys grå/hvid aske.
  5. Fyld en vandbakke med to tredjedele koldt vand, og placer den i smokeren.
  6. Sæt låget på.
  7. Åbn alle luftventiler for at få temperaturen op så hurtigt som muligt.
  8. Når smokeren har nået 120ºC, og temperaturen er stabil, placér spareribsene på den øverste rist. Justér luftventilerne, så der kun efterlades en lille åbning.
  9. Lad dem være i 2 timer. Hold øje med temperaturen, og fyld op med vand efter behov.
  10. Tag spareribsene af smokeren, og læg dem på et ark stanniol. Pensl generøst med glazen, og pak dem derefter tæt ind i folien.
  11. Læg spareribsene tilbage i smokeren, og placér nogle stykker æbletræsrøgflis på kullene. OBS: Husk at lægge røgflisen i blød en time før.
  12. Kontrollér, at temperaturen stadig er omkring 120ºC, og at vandbakken er fyldt. Lad dem være i 2 timer.
  13. Fjern folien fra spareribsene, og pensl resten af glazen på. Lad dem ligge i smokeren, indtil de er færdige.
  14. Server de færdigrøgede spareribs med sprøde pommes, coleslaw, chili cheese, syltede agurker, syltede rødløg samt mayonnaise og ketchup som dip.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER