
Røgede spareribs med en kraftig, klistret bourbon- og chiliglaze
Portioner: 4-6 | Tid: ca. 4 t 30 min
Opskrift – Røgede spareribs med en kraftig, klistret bourbon- og chiliglaze
Opskrift af Gastronomy by Jonathan, madkreatør
Her nyder vi langsomt tilberedte spareribs fyldt med smag. Spareribsene røges i 4,5 timer med æbletræsflis og tilberedes med en kraftig, klistret bourbon- & chiliglaze.
Ingredienser – 4-6 portioner (tid: ca. 4 t 30 min)
- 1,5 kg spareribs
- Glaze:
- 1 skalotteløg, fint ternet
- 2 spsk rapsolie
- 150 ml vand
- 2,5 spsk tomatpuré
- 2,5 spsk hvidvinseddike
- 2,5 spsk honning
- 2,5 spsk farin
- 2,5 spsk Worcestershire sauce
- 2 tsk salt
- 1 tsk Liquid Smoke
- 1 spsk mørk sirup
- 2 tsk bourbon whisky
- 2 tsk hvidløgspulver
- 0,5 tsk løgpulver
- 0,5 spsk chiliflager
- Tilbehør:
- Coleslaw
- Pommes
- Chili cheese
- Syltede agurker
- Syltede rødløg
- Mayonnaise (som dip)
- Ketchup (som dip)
Sådan gør du
- Spareribs:
Fjern membranet, og krydr spareribsene generøst med din favorit BBQ-rub. - Glaze:
Sæt en gryde på middelhøj varme.
Tilsæt olie og skalotteløg, når olien er varm.
Lad det simre i 3 minutter.
Tilsæt resten af ingredienserne.
Skru ned for varmen, og lad det småkoge, indtil det tykner (ca. 35-45 minutter). - Tænd din smoker.
- Vent, indtil kullene har en fin glød og er dækket af et lag lys grå/hvid aske.
- Fyld en vandbakke med to tredjedele koldt vand, og placer den i smokeren.
- Sæt låget på.
- Åbn alle luftventiler for at få temperaturen op så hurtigt som muligt.
- Når smokeren har nået 120ºC, og temperaturen er stabil, placér spareribsene på den øverste rist. Justér luftventilerne, så der kun efterlades en lille åbning.
- Lad dem være i 2 timer. Hold øje med temperaturen, og fyld op med vand efter behov.
- Tag spareribsene af smokeren, og læg dem på et ark stanniol. Pensl generøst med glazen, og pak dem derefter tæt ind i folien.
- Læg spareribsene tilbage i smokeren, og placér nogle stykker æbletræsrøgflis på kullene. OBS: Husk at lægge røgflisen i blød en time før.
- Kontrollér, at temperaturen stadig er omkring 120ºC, og at vandbakken er fyldt. Lad dem være i 2 timer.
- Fjern folien fra spareribsene, og pensl resten af glazen på. Lad dem ligge i smokeren, indtil de er færdige.
- Server de færdigrøgede spareribs med sprøde pommes, coleslaw, chili cheese, syltede agurker, syltede rødløg samt mayonnaise og ketchup som dip.