
Bagt goldbrownie med flødeostcreme og karamelliserede popcorn
Portioner: 8-10 | Tid: ca. 2 t 30 min
Opskrift – Bagt goldbrownie med flødeostcreme og karamelliserede popcorn
Opskrift af Queens of BBQ, BBQ-team
Med denne lækre brownie-kreation vandt det kvindelige grillteam Queens of BBQ førstepræmien i dessertkategorien ved de svenske og nordiske grillmesterskaber 2023. Denne opskrift er en tilpasset version, der kan bages lige så godt på grillen som i ovnen.
Ingredienser – 8-10 portioner (tid: ca. 2 t 30 min)
- Browniebund:
- 250 g smør
- 2 dl kakao
- 4 æg
- 2 1/2 dl sukker
- 1/2 tsk salt
- 2 krm vaniljepulver
- 3 dl hvedemel
- 1/2 tsk bagepulver
- Top-kage:
- 100 g smør
- 1 dl sukker
- 0,3 dl sirup
- 2 tsk vaniljepulver
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 2,5 dl mel
- Topping flødeostcreme:
- 1 dl fløde
- 200 g flødeost, gerne røget med æbletræ
- 1 1/2 dl flormelis
- 1 spsk vaniljepulver
- Karamelliserede popcorn:
- 1 dl popmajs
- 1,5 dl sukker
- 2 spsk smør
- 1,5 tsk bagepulver
- Øvrigt:
- Dulce de leche
- Røget flagesalt
Sådan gør du
- Brownie:
Smelt smørret i en grill-egnet gryde og tilsæt kakao.
Rør æg og sukker sammen, og vend kakaoblandingen i.
Sigt salt, vanilje, mel og bagepulver i.
Hæld dejen i en bagepapirbeklædt form, bag ved 175° i 15 minutter, og stil den derefter koldt (drej kagen en eller to gange, så den bliver jævnt bagt). -
Top-kagen:Pisk smør, sukker og sirup luftigt.Bland de tørre ingredienser og vend dem i smørblandingen.Fordel en dåse dulce de leche over brownie-bunden og drys med røget flagesalt.Rul dejen til top-kagen ud mellem to bagepapirer og læg den oven på dulchen i formen.Bag ved 200° i ca. 20-25 min (drej kagen en eller to gange, så den bager jævnt).
- Topping – flødeostcreme:
Pisk fløden op, og rør flødeosten i.
Sigt flormelis og vaniljepulver i.Lav små æg af cremen og læg et æg på hver brownie, eller sprøjt cremen på kagen. - Karamelliserede popcorn:
Pop popcornen og stil dem til side.
Smelt sukker, tag det af varmen, og tilsæt smør og bagepulver.
Vend popcornen i, så de bliver karamelliserede, og spred dem ud på bagepapir. Drys med røget flagesalt.
Læg popcorn på cremen på kagen og lidt rundt omkring ved servering.