Grillet pølse med brød, ristede skumfiduser eller snobrød på grillen? Bluegaz har fundet frem til tretten virkelig lækre og nemme ting at grille på udflugten.

At tage på udflugt og opholde sig i naturen er en vidunderlig og tiltrængt distraktion fra hverdagen, som vi alle har brug for. At tilbringe tid udendørs har en fantastisk effekt på vores mentale og fysiske helbred, især i de varmere måneder.

Uden adgang til et køkken bliver grillen hurtigt din bedste ven. At grille på picnic, camping, vandretur eller fisketur er lige så nemt og bekvemt, som det er lækkert. I denne guide får du tips til mad på udflugten, som passer perfekt, uanset om du holder ferie i en park, campingvogn, telt, båd eller fiskehytte!

 

Grill på udflugten – 4 tips til et perfekt resultat

  • Kom forberedt! Pak så meget færdig mad som muligt for at gøre det nemmere. God mad at tage med på udflugten inkluderer kartoffelsalat, pastasalat, fladbrød, friske grøntsager, frugt og færdige saucer.
  • Vi anbefaler, at du tager en bærbar grill med for at kunne grille på udflugten. Hvis dette ikke er muligt, så tjek, om der er en udendørs grill tilgængelig, eller lav dit eget bål at grille over. Spring engangsgrillen og tændvæsken over for miljøets skyld.
  • Prøv at grille et sted med så lidt vind som muligt for at hjælpe grillen med at holde en stabil temperatur.
  • Prioritér mad med kortere tilberedningstid, såsom tyndere stykker kød, grøntsager og frugt, for at spare tid.
Fem grillade korvar med bröd med olika toppings framför mörk bakgrund

1. Grillet pølse med brød

Selvfølgelig må vi starte med den mest klassiske udflugtsmad: Grillet pølse med brød!

Pølsegrillning er nemt, lækkert og let at variere. Eksperimentér med forskellige typer pølser som chorizo eller salsiccia, og kombiner det med dit favoritpølsebrød (vi elsker briochebrød!).

Pak klassiske toppings som ketchup og sennep samt lækre tilbehør som syltede rødløg, ristede løg og syltede agurker.

Grill pølserne ved medium-høj varme i ca. 5 minutter, indtil de har fået farve. Varm pølsebrødene på grillen det sidste minut, og tilsæt derefter dine foretrukne toppings. Server og nyd!

Två grillade majskolvar ligger på svart träbord

2. Grillede majskolber

Grillet majs kræver minimal forberedelse og er en fremragende sideret, når du griller på udflugten.

Tænd grillen på medium-høj varme. Læg forkogte majskolber på grillen i ca. 5-10 minutter, indtil de bliver varme og får farve (hvis du foretrækker mindre stykker, kan du skære majskolberne over på midten først). Husk at vende dem regelmæssigt.

Når majskolberne begynder at se færdige ud, læg en klat smør på hver kolbe og drys med salt. Hvis du vil have ekstra smag, kan du pensle majskolberne med en lækker BBQ-glaze eller drysse lidt parmesan over.

Flere tips til grillet majs finder du her.

Heta grillade halloumispett toppade med hackad mynta och chili ligger på grillgaller

3. Krydrede grillede halloumispyd

Krydret halloumi er et lækkert vego-alternativ til udflugten!

Forbered halloumien derhjemme ved at tørre den af med køkkenrulle og skære den i 4 lige lange stykker. Sæt stykkerne på spyd (husk, at træspyd skal lægges i blød ca. 30 minutter før brug) og pensl med olivenolie. Læg dem i en madkasse.

Forbered også chiliolie (2 spsk hakket frisk rød chili med 4 spsk olivenolie) og opbevar den i en lille beholder.

Når det er tid, grill halloumien ved medium-høj varme i et par minutter på hver side, indtil den får en skøn gyldenbrun farve. Pensl med chiliolien og top med hakket mynte. Voilà!

Grillad brie med uppskuren tårtbit ovanpå svart skärbräda

4. Grillet brie

Brieost kan grilles hel og derefter trækkes fra hinanden og spises med brød, ingen bestik er nødvendigt!

Begynd med at forberede grillen til indirekte varme. Pensl begge sider af brieosten med lidt olivenolie (behold skallen på, ellers vil den smeltede ost løbe ud under grillningen). Placer osten på den indirekte side af grillen og lad den ligge i ca. 2 minutter. Vend osten og grill i 2 minutter til.

Server med et lækkert brød og velsmagende toppings, som er nemme at pakke med, såsom marmelade eller syltetøj. Snak om luksusudflugtsmad!

Flera grillade bakade potatisar med smör, Philadephia-ost, salladslök, salt och peppar på svart skärbräda

5. Bagte kartofler på grillen

Bagte kartofler på grillen er en rigtig campingfavorit!

Begynd med at forberede bagekartoflerne derhjemme. Skrub dem grundigt og stik hver kartoffel med en gaffel. Hæld olivenolie og salt over og pak dem derefter ind i aluminiumsfolie. Pak en lækker fyldning med, såsom kyllingesalat eller skagensalat.

Placer bagekartoflerne på grillristen og bag dem i ca. 45-60 minutter, indtil de begynder at blive møre. Kartoffelne er færdige, når du kan stikke en kniv i dem uden problemer.

Kombiner med smør, salt, peber og en lækker fyldning. Spis nemt med en ske. Mums!

Grillade kycklingklubbor med persilja och lime på tallrik

6. Grillede kyllingelår

Kyllingelår kan spises direkte med hænderne og er perfekte som udflugtsmad.

Tør først kyllingelårene af med køkkenrulle. Pensl et tyndt lag olivenolie på kyllingen og krydr derefter godt med en valgfri BBQ rub eller favoritkrydderi.

Olie grillristen og lad grillen komme op på medium-høj varme. Placér kyllingelårene på grillristen og grill i ca. 20 minutter, indtil kernetemperaturen er ca. 80°C. Vend lårene hver 5. minut og pensl gerne regelmæssigt med grillglasur eller olie. Lad kyllingelårene hvile i 5 minutter.

Server med en lækker BBQ-sauce eller ranchdressing. Yummy!

Ljus skärbräda med grillspett bestående av kött, paprika, lök och tre olika dressings framför pool

7. Grillskewers

Forbered en variation af smagfulde grillspyd derhjemme for nem grillning på udflugten!

Start med at vælge protein og grøntsager. Populære valg for protein inkluderer kylling, oksekød, tofu, pølse, lam og fisk. For grøntsager er løg, peberfrugt, svampe, tomater og zucchini gode alternativer.

Skær proteinet og grøntsagerne i lige store stykker. Træ alle ingredienser på spyd (husk, at træspyd skal ligge i blød ca. 30 minutter før brug) og læg dem i en madkasse.

Når det er tid til grillning, pensl grillristen med olivenolie og læg spyddene på grillen. Grill ved medium varme i ca. 10-15 minutter, og vend spyddene et par gange undervejs. Server!

Grillad baconlindad sparris på stenfat

8. Grillet baconindpakket asparges

Baconindpakket asparges er et smagfuldt og enkelt grilltilbehør, der kan spises direkte med hænderne!

Forbered aspargesene derhjemme ved at skylle dem og skære de hårde ender af. Læg en skive bacon omkring hver asparges og læg dem i en madkasse.

Når det er tid til grillning på udflugten, læg aspargesene på grillristen (eller en stegepande) og lad dem grille på medium varme i ca. 12-15 minutter. Vend dem et par gange undervejs.

Når baconet har fået en flot farve og er blevet sprødt, er det klar.

Två fiskar grillas på grillgaller tillsammans med svamp och tomat

9. Helgrillet fisk

Få ting er så gode som helgrillet fisk, især hvis man har fanget fisken selv!

Sørg for, at fisken er flået, renset og tørret, før du begynder. Gode fiskeforslag er f.eks. røding, aborre eller gedde. Salt fisken på begge sider. Skær et snit langs midten og fyld fisken godt med en valgfri urteblanding og salt. Skær nogle fine snit på hver side, så varmen kan trænge igennem. Pensl fisken med olivenolie.

Grill fisken på medium-høj varme i ca. 5-10 minutter per side, afhængigt af fiskens størrelse. Brug et grillgitter eller pensl grillristen med olie, så skindet ikke brænder fast. Når fisken er færdig, top med et par citronskiver og server!

Människor står runt om paellapanna med kyckling och räkor och äter med varsin gaffel

10. Paella med kylling og rejer

Paella kræver lidt mere forberedelse end de andre alternativer, men er superpraktisk, hvis I er mange, der skal spise!

Placer paellapanden på en gasbrænder eller grill. Hæld lidt olivenolie i og læg kyllingestykker og friske, skrællede rejer i. Steg i et par minutter per side ved medium varme. Læg til side. Hæld skivet paprika og finthakket løg i, og lad det svitse i et par minutter. Tilsæt paellarisen, 1 spsk tomatpuré, 1 spsk røget paprika, en knivspids safran og en bouillontærning. Hæld nok vand i for at dække hele overfladen, og lad det koge op. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 15-20 minutter. Rør ikke rundt.

Når næsten alt væsken er væk, læg proteinet tilbage i. Top med citronbåde og lad det simre i 5 minutter mere. Klar!
Grillar plättar på Cube Eldkorg

11. Grillede pandekager

Lav dejen derhjemme og grill pandekager hurtigt og nemt på udflugten!

Forbered pandekagemixen derhjemme ved at blande mel, salt, mælk og æg. Hæld det over i en beholder. Når det er tid til at grille, placer en grillpande på grillristen og spray lidt olivenolie. Hæld nok pandekagedej på, så du kan forme en tynd pandekage. Grill på lav varme i maks. 3 minutter per side (brug en grillspade for at kontrollere, om pandekagen begynder at blive brun på undersiden, før du vender den). Gentag indtil dejen er opbrugt.

Smør Nutella eller syltetøj fra en tube på, rull op og spis direkte!

Grillat pinnbröd på pinne hålls ovanför öppen eld

12. Pindebrød på grillen

Pindebrød er rigtig lækkert at grille på picnic!

Forbered dejen derhjemme ved at blande salt, mel og bagepulver. Tilsæt vand og ælt dejen. Læg dejen i en beholder.

Når det er tid til at grille, start med at forme dejen til stænger og vikle den rundt om et grillspyd eller en pind. Grill pindebrødene over åben ild eller glødende kul. Hold spyddene lidt over gløderne og drej langsomt, indtil pindebrødet er gyldenbrunt og kan trækkes af.

Fyld pindebrødene med syltetøj, smør eller is. Lækkert!

Grillade marshmallows på pinne ovanpå tallrik med marshmallows och kex inuti träbricka bredvid två koppar varm choklad med marshmallows

13. Grillede marshmallows

Der er næppe noget hyggeligere end at samles rundt om lejrbålet og grille marshmallows?

Start med at tænde et bål i god tid (det kan enten være et åbent bål eller direkte i kulgrillen). Sæt flere marshmallows på et grillspyd eller en pind. Hold spyddet lidt over flammerne eller de glødende kul. Drej spyddet langsomt hele tiden og grill, indtil marshmallowsene får en fin brun farve. Vent et minut, før du spiser, så du ikke brænder dig.

Du kan også tage marshmallowsene til næste niveau ved at grille s’mores med kiks og chokolade. Tjek vores lækre grillopskrifter på s’mores.

SE MERE GRILLINSPIRATION