Opskrift – Grillede lammekroner med ristede grøntsager og urtedressing

Opskrift af Sanna Ohlander, madkreatør
Lammekroner er nemme og hurtige at tilberede på grillen. Krydr med salt og peber. Grill og lad dem hvile i 10 minutter, før du skærer dem op. Server med lækre ristede grøntsager og en krydret urtedressing!

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 30 min)

  • 1,5 kg lammekroner
  • 1 teskefuld nykværnet sort peber
  • 1 teskefuld salt
  • 3 røde peberfrugter
  • 250 g cherrytomater
  • 1 hoved hvidkål
  • Oliven- eller rapsolie til pensling

Urtedressing:

  • 1 potte mynte
  • 1 potte persille
  • 1 spiseskefuld honning
  • 2 teskefulde sherryeddike (eller hvidvinseddike)
  • 1 dl olivenolie
  • 0,5 teskefuld salt
  • Nykværnet sort peber

Tilbehør: Citron

Sådan gør du

  1. Skær og fjern kernerne fra peberfrugterne. Skær dem i grove stykker. Læg peberfrugterne og cherrytomaterne i en grillkurv. Trim og skær hvidkålen i 4 cm store både. Pensl grøntsagerne med olie.
  2. Krydr lammekronerne med salt og peber. Læg dem på den varme grill og grill, indtil de får en fin stegeskorpe rundt om. Flyt derefter kødet til indirekte varme og grill, indtil det når 58°. Placer grøntsagerne ved siden af lammekronerne på indirekte varme. Grill i 10-15 minutter. Vend hvidkålen en til to gange, så alle sider får en fin farve.
  3. Læg kødet på et skærebræt og lad det hvile i 10 minutter, før du skærer det op. Hak mynte og persille fint. Bland det med honning, eddike og olivenolie. Smag til med salt og peber.

Server lammekronerne med grillede grøntsager, urtedressing og citron.

SE GRILLNINGEN I AKTION PÅ BLUEGAZ Z5 GASGRILL

Griller lammekroner, cherrytomater og hvidkål på Bluegaz Z5.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER