
Grillet ananas med romsirup og vaniljeis
Portioner: 6 | Tid: ca. 30 min
Opskrift – Grillet ananas med romsirup og vaniljeis
Opskrift af Fredde vid grillen, madkreatør
Grillet ananas er ikke kun sundt og lækkert, det er også super nemt at grille. Serveres med romsirup og forfriskende vaniljeis. En perfekt sommersdessert!
Ingredienser – 6 portioner (tid: ca. 30 min)
- 1 frisk ananas
- Brunt sukker
- Mørk rom
- Lys sirup
- Smør
- Vaniljeis
Sådan gør du
- Tænd grillen og lad den blive varm.
- Bland lige dele sirup og rom. Rør rundt og stil til side.
- Skæl ananasen og skær den i ca. 1 cm tykke skiver. Udstik eller skær midten ud og smid den væk. Drys med brunt sukker.
- Placer en støbejernspande på grillen og læg en generøs klat smør i.
- Når smørret er smeltet, læg ananasen i panden med sukker-siden nedad.
- Dryp lidt brunt sukker på den anden side.
- Lad sukkeret karamellisere, og vend ananasen, når den får lidt farve.
- Hæld en skvæt mørk rom over og lad det simre i et par minutter (pas på, det kan flamme op).
- Server vaniljeis i en skål, læg den grillede ananas på og hæld lidt romsirup over. Server!

Hælder mørk rom over ananasen, som grilles.

Ananas grilles i støbejernspande.