
Grillet smashburger med cheddarost og syltet rødløg
Portioner: 5 | Tid: ca. 30 min
Opskrift – Grillet smashburger med cheddarost og syltet rødløg
Opskrift af Enkel mat hemma, madskaber
Når du smasher burgeren på en varm stegepande på grillen, får du en utroligt sprød og saftig burger. Desuden er det både nemt og hurtigt at lave. Her serveret med lækkert briochebrød, smeltet ost, agurk, salat og syltet rødløg.
Ingredienser – 5 portioner (tid: ca. 30 min)
- 500 g hakket kød (gerne over 20% fedtindhold)
- 1 teskefuld salt
- 1-2 teskefulde sort peber
- Brioche hamburgerbrød
- Cheddarost i skiver
- Skivet agurk
- Salatblade
- Syltet rødløg
Sådan gør du
- Bland hakket kød med salt og peber.
- Form til jævne kugler à 100 g.
- Placer en stegepande på grillen og lad grillen varme op.
- Når stegepanden har opnået ønsket temperatur, hæld lidt olie på og læg burgerne på. Tryk straks burgerne hårdt ned “i alle retninger” med et smashjern, indtil de bliver så flade som muligt (ca. 1 cm høje). Du kan med fordel lægge et stykke bagepapir mellem kødet og smashjernet, så burgeren ikke hænger fast på smashjernet.
- Det er vigtigt, at burgeren bliver så tynd, at den bliver gennemstegt på 1-2 minutter på hver side.
- Læg osten på, så snart du vender burgeren. For at få osten til at smelte hurtigere, kan du hælde lidt vand på stegepanden og lukke låget. Dampene får osten til at smelte på et øjeblik!
- Server med letgrillet briochebrød, salat, skivet agurk og syltet rødløg.