
Grillet svinemørbrad med asparges, bagt kartoffel & ramsløg
Portioner: 4 | Tid: ca. 45 minutter
Opskrift – Helgrillet svinemørbrad med asparges, skivet bagt kartoffel & ramsløg
Opskrift af Sanna Ohlander, madkreatør
Nyd forårets lækkerier! Her griller du hel svinemørbrad sammen med asparges og serverer med grillet bagt kartoffel og en fantastisk god sauce med smag af ramsløg!
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 45 min)
- 600 g svinemørbrad
- 4 stk bagt kartoffel
- 200 g grøn asparges
- Oliven- eller rapsolie, til pensling af kartofler og asparges
- Flagesalt
- Ny-malet sort peber
Urteolie:
- Ca. 10 blade ramsløg
- 1/2 potte timian
- 1 dl oliven- eller rapsolie
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 spsk honning
- 1 knivspids flagesalt
- Ny-malet sort peber
Ramsløgssauce:
- Ca. 10 blade ramsløg
- 2 dl crème fraiche
- 1 teskefuld honning
- 1 knivspids flagesalt
- Ny-malet sort peber
Sådan gør du
- Urteolie: Hak ramsløgbladene fint. Pluk timian og hak. Bland ramsløg og timian med olie, eddike og honning. Smag til med salt og peber. Rens svinemørbraden og læg den på et fad. Pensl med 1/3 af ramsløgsolien, gem resten af olien til senere. Lad svinemørbraden ligge i olien, mens du forbereder resten.
- Ramsløgssauce: Hak ramsløget fint og bland det med crème fraiche og honning. Smag til med salt og peber.
- Børst kartoflerne grundigt og skær dem i 5 mm tykke skiver. Pensl med olie. Krydr med salt og peber. Skær den nederste del af aspargesen. Læg aspargesene i en grillkorg eller en ildfast form. Hæld lidt olie over. Krydr med salt og peber.
- Grill svinemørbraden først på direkte varme, indtil den får en fin farve. Fortsæt derefter på indirekte varme, indtil den når en indre temperatur på ca. 60º. Lad den hvile, indtil den når 65º.
- Grill kartoffelskiverne på indirekte varme. Vend dem, så begge sider får en fin farve. Kartoflerne er færdige, når skiverne er blevet bløde, men stadig faste i midten. Når du vender kartoflerne, kan du lægge aspargesene på grillen. Rør rundt efter et stykke tid, så de bliver bløde, men stadig har en sprød konsistens.
Server svinemørbraden skåret i skiver sammen med de grillede kartofler og asparges på et stort fad. Hæld resten af urteolien over og server alt med ramsløgssaucen.
SE GRILLNINGEN I AKTION PÅ BLUEGAZ Z3 GASGRILL


Griller svinekød, skiver af bagt kartoffel og asparges på Bluegaz Z3.