Opskrift – Grillspyd med kylling og frisk salat

Opskrift av Natalie Wilhelmsson, madskaber
Grillspyd er både nemt og lækkert. Her byder vi på en version med saftig, grillet kylling, som serveres sammen med en frisk og sommerlig salat. Perfekt til de dovne sommerdage!

Ingredienser – 3 portioner (tid: ca 45 min-1 t)

    Grillspyd:

  • 600 g kyllingefileter
  • 2 gule løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl BBQ-sauce
    Salat:

  • 2 store tomater
  • 1 lime
  • 1 bundt koriander
  • 2 avocadoer
  • 230 g kidneybønner (drænet vægt)
    Til servering:

  • Tortillabrød

Sådan gør du

  1. Skær kyllingen i passende stykker og læg dem i en skål.
  2. Bland BBQ-saucen i og pres hvidløgsfeddene. Rør rundt, så alle stykker af kyllingen bliver dækket.
  3. Sæt i køleskabet og mariner i et par timer, gerne natten over.
  4. Samle spyddene ved at skiftevis sætte gul løg og kylling på dine spyd. Læg dem på grillen og grill, indtil kyllingens kernetemperatur er 72°C.
  5. Skær avocado og tomater i mindre stykker og læg dem i en stor skål.
  6. Hak rødløget fint og bland det i sammen med tomaterne og avocadoen.
  7. Hæld væden fra kidneybønnerne, skyl dem under vand og lad dem dryppe af. Hæld derefter bønnerne i salaten.
  8. Pres saften fra en hel lime over salaten.
  9. Hak korianderen groft og hæld den også i salaten. Bland rundt.

Server salaten sammen med grillspyddene, gerne i tortillabrød. Server gerne med ekstra BBQ-sauce.

Grillspyddene grilles på Bluegaz Z1 Gasgrill.

Grillspyd og salat klar til servering.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER