
Helgrillet blomkål og aubergine med tahindressing
Portioner: 4 | Tid: ca. 2 t
Opskrift – Helgrillet blomkål og aubergine med tahindressing
Opskrift af Sanna Ohlander, madkreatør
Lad grøntsagerne spille hovedrollen på middagsbordet. Sammen med lækre tilbehør som ristede nødder, krydderurter og en velsmagende dressing er der ikke behov for noget andet. Men hvis du vil, kan du servere et stykke kød eller kylling som tilbehør til denne dejligt farverige måltid.
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 2 t)
- 1 stort blomkålshoved eller to mindre
- 4 auberginer
- 2 citroner
- 8 porrer eller frisk gul løg
- Olie
- Salt
- Sort peber
Tahinidressing - 2 dl lys tahini
- 1 dl vand
- 1 spsk citronsaft
- 1/2 teskefuld sesamolie
- 1 krm cayennepeber
- 1 fed hvidløg
- Salt
Tilbehør: Ristede valnødder, finthakket persille
Sådan gør du
- Tænd grillen, så den kommer op på ca. 125°C. Fjern bladene fra blomkålen og lav et kryds i roden. Bland skallen fra en citron med dens citronsaft og 2 spsk olie. Salt og peber. Pensl blomkålshovedet med citron- og olieblandingen. Læg det i et ovnfast fad. Placer på grillgitteret og luk låget. Det tager mellem 1-1 1/2 time for blomkålen at blive færdig. Hovedet skal være blødt med lidt modstand, når det er færdigt.
- Del auberginerne på halv. Skær et rutemønster i overfladen. Drys med salt og lad halvdelen trække ca. 20-30 minutter. Tør derefter af med køkkenrulle. Pensl med olie og peber. Læg halvdelen på grillgitteret med skæresiden opad, ca. 10 minutter. Vend derefter skæresiden nedad i ca. 10 minutter, og vend derefter tilbage. Fortsæt sådan, indtil auberginen har fået en flot farve og er blevet blød. Afslut med at pensle med olie.
- Forbered porrerne ved at fjerne rødderne og eventuelt skære en smule af det hårde grønne yderste på porren. Pensl med olie og læg på grillen. Vend ind imellem. Porrerne er færdige, når de yderste blade begynder at blive sorte, og indmaden er helt blød. Del en citron på halv og læg på grillen nogle minutter lige før servering.
- Blend tahini med koldt vand, indtil du får en jævn næsten hvid konsistens. Tilsæt presset hvidløg, citronsaft, sesamolie og cayennepeber og rør det godt sammen. Smag til med salt.
Server blomkål, aubergine og løg med grillet citron og tahinidressing. Top gerne med ristede valnødder og finthakket persille. Nogle skiver brød er lækre til.
SE GRILLINGEN I AKTION PÅ BLUEGAZ Z1 GASGRILL

Grillet blomkål og aubergine på Bluegaz Z1.