Opskrift – Helgrillet laksefilet med chili-glaze

Opskrift af Sanna Ohlander, madkreatør
Hvad er bedre end smagen af grillet laksefilet? Denne variant er med en lidt stærkere chili-glaze. Hvis du kan få fat i honning smagt til med chili, bliver det endnu bedre, men det er ikke et must. Laksen passer godt som en ret med kogte nye kartofler, asparges og citronsovs, men er også perfekt som en del af en sommerbuffet.

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 45 min)

  • 800 g laks
  • 1 citron
  • 3-4 spsk honning (gerne smagt til med chili)
  • 1/2 teskefuld chilipulver (hvis du vil have en stærkere glaze)
  • 1 teskefuld chiliflager
  • 3/4 dl vand
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber


    Citronsovs

  • 3 dl græsk yoghurt
  • 1 citron
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber

Tilbehør: nye kartofler, asparges, små tomater

Sådan gør du

  1. Bland honningen med vand, chili, chiliflager samt skallen og saften fra citronen i en lille gryde. Bring det i kog og lad det simre i 5-6 minutter. Sæt til side og lad det køle af. Glazen tykner, når den køler af.
  2. Fold et stykke folie på midten, så det er lige så langt som laksefileten. Læg laksen på folien. Pensl med glaze. Krydr med salt og peber. Tænd grillen og læg folien med laksen på grillristen. Luk låget og tilbered laksen ved middel varme (ca. 150°C) i ca. 20 minutter eller indtil den er helt gennemstegt. Åbn låget efter halvdelen af tiden og pensl med mere glaze.
  3. Når der er 10 minutter tilbage, kan du lægge asparges og små tomater på grillristen. Vend dem efter 5 minutter. Bland græsk yoghurt med saften og skallen fra en citron. Smag til med salt og peber.

Server laksen med kogte nye kartofler, grillet asparges, små tomater og græsk yoghurt.

Helgrillet laks i folie på Bluegaz Z2 Island.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER