
Honningmarineret helgrillet flæskytterfilet med grillet kartoffel
Portioner: 4 | Tid: ca. 45 min
Opskrift – Honningmarineret helgrillet flæskytterfilet med grillet kartoffel
Opskrift af Fredde ved grillen, madskaber
En virkelig lækker ret, der fremhæver grillsmagene, ikke kun fra kødet men også fra kartoflerne. Her mødes sødt og stærkt. Sødeligheden fra honningen og styrken fra chilien. Simpelt og virkelig lækkert.
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 45 min)
- Honningmarinade:
- 0,5 dl flydende honning
- 2 spsk lys japansk soya
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk balsamicoeddike
- 1 fed hvidløg
- 1 teskefuld salt
- 1 teskefuld mild chiliflager
- Kartofler:
- 12 store kartofler
- 0,5 dl olivenolie
- 0,5 citron, presset saft
- 1 spsk paprikapulver
- 2 teskefulde tørret rosmarin
- 1 teskefuld sort peber
- 1 teskefuld flagesalt
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til honningmarinaden i en skål.
- Lad marinaden trække, mens du forbereder kødet.
- Når kødet er klar, læg det i en pose og hæld marinaden i.
- Bind posen og ryst den.
- Læg posen i køleskabet i mindst 2 timer, helst over natten.
- Kog kartoflerne med skallen på, indtil de næsten er færdige.
- Mens de koger, bland ingredienserne til marinaden til kartoflerne.
- Hæld vandet fra kartoflerne.
- Hæld marinaden over og bland godt.
- Tag kødet ud 1 time før grillning.
- Læg kødet på grillen og grill først på direkte varme, så du får en flot overflade på alle sider.
- Grill derefter kødet på indirekte varme med et termometer til cirka 65° i kernetemperatur.
- Lad kødet hvile, mens du griller kartoflerne, indtil de har fået en dejlig farve.
Skær kødet op og læg kartoflerne på tallerkenen. Server med bearnaisesauce og grillet tomat.

Honningmarineret flæskytterfilet venter på at blive grillet.

Kartofler grilles på Bluegaz X1 Gasgrill.

Færdiggrillet flæskytterfilet hviler på grillristen.