
Røget lammeshawarma i fladbrød
Portioner: 4 | Tid: ca. 4 timer 20 minutter
Opskrift – Røget lammeshawarma i fladbrød
Opskrift af ProQ
Denne søde og krydrede lammeshawarma kombineres utrolig godt med grillede bladgrøntsager og radiser! Lammeskanken, som langsomt tilberedes med autentiske nordafrikanske krydderier, fører til en fantastisk version af klassisk shawarma. Perfekt til at starte weekenden!
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 4 timer og 20 minutter)
- 1/2 lammeskank
- 2 spsk hakket mynteblade
- 2 spsk hakket dild/fennikel
- 1 konserveret citron, fint skåret
- 2-4 spsk shawarma-krydderpasta
- En håndfuld granatæblekerner
- Fladbrød
- Rub:
- 1 spsk paprikakrydderi
- 1 teskefuld fennikelfrø
- 1 teskefuld chiliflager
- 1 teskefuld røget havsalt
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 1 teskefuld brun farin
- 1 teskefuld malet koriander
- 1/2 spsk knækket sort peber
- Bladgrøntsager:
- En stor håndfuld sæsonbestemte bladgrøntsager, f.eks. kål
- Lidt mynteblade
- 1 spsk olivenolie
- 1 konserveret citron, fint skåret
- 12 radiser
Sådan gør du
- Hvis du har tid, gnid lammeskanken med vores lækre rub dagen før. Tag lammet ud af køleskabet mindst en time før tilberedning.
- Forvarm din smoker til 110˚C med en vandpande fyldt med kogende vand for at opretholde en jævn temperatur og tilføre fugt. Pensl lammeskanken med krydderpastaen og tril den derefter i den hakkede dild/kål og mynteblade. Læg lammet på grillen og lad det ryge i ca. 4 timer. Sig mål på en kernetemperatur på ca. 60-70˚C. Tilføj 1-2 stykker røgflis for ekstra røget smag.
- I de sidste 30 minutter af varmrygningen, hæv temperaturen til 180-200˚C ved at fjerne vandpanden. Brun lammet for at få karameliserede kanter. Lad lammekødet stege ordentligt, vend det hver tiende minut, indtil du er tilfreds med farven. Lad det hvile.
- Hak bladgrøntsagerne groft og læg dem i en stor skål med mynte, olivenolie, konserveret citron og radiser. Krydr efter smag. Læg bladgrøntsagerne i en grillkurv på grillen sammen med fladbrødene. Grill ved høj varme i 4-5 minutter, indtil de begynder at få farve.
- Skær lammeskanken i mindre stykker. Krydr med en knivspids salt og masser af granatæblekerner.
Fyld dine grillede fladbrød med lammet, grøntsagerne og lidt yoghurt ved siden af.

Fladbrød og bladgrøntsager grilles i grillkurv.

Lammekølle røges på ProQ BBQ Smoker.