
Smores på grillen: 3 varianter du skal prøve!
Smores på grillen: Lækre smeltet chokolade og
grillede marshmallows i kiks
Smores er en forkortelse for “some more”, som afspejler følelsen, du får, når du spiser disse lækkerier – du vil bare have mere og mere! Smores på grillen har længe været populært ved lejrbål i USA og Canada, men de passer også perfekt til at lave på gasgrillen derhjemme. Det bedste ved smores på grillen er, at de nemt kan tilberedes, mens du allerede laver anden mad. Læs videre for den originale opskrift og vores helt egen Bluegaz-version med butterdej.
I denne artikel finder du tre forskellige måder at lave smores på grillen: Den traditionelle måde, en lidt luksuriøs version med oreos, og med butterdej, som skaber lækre sprøde marshmallow-chokolade-mini-pajer.

1. Traditionelle smores på grillen
1. Forbered først ved at lægge et stykke chokolade på hver af de to kiks.
2. Fjern grillristen, før du starter gasgrillen, så marshmallow-grillspidserne ikke hænger fast. Sæt derefter varmen til 200° med låg på.
4. Placer spidserne over varmen og hold øje med dem, skru ned for varmen, hvis det er nødvendigt. Det tager et par minutter, før de får en fin, ristet overflade og kan tages af grillen.
4. Træk derefter marshmallowsene af grillspidserne og læg dem mellem de to kiks, varmen fra marshmallowen smelter chokoladen og får kiksene til at hænge sammen. Mums!

2. Smores i oreokiks
Hæv niveauet på dine grillede smores ved at bruge oreokiks i stedet for almindelige kiks! Du kan vælge at have chokolade i disse smores eller blot bruge fyldet i oreos.
Husk at adskille kiksene med en bred kniv, inden du deler dem, så de ikke går i stykker. Fyldet i oreokiksene hæver smagen på dine smores og er desuden en meget flot og æstetisk tiltalende dessert, der giver en mere luksuriøs følelse til grillfesten.

3. Smores på grillen i butterdej
Med butterdej skaber du nemt små grillede tærter fyldt med smeltet chokolade og cremede grillede marshmallows. Det er lettere at håndtere på gasgrillen, går hurtigere at grille og kan gemmes til senere.
Sådan gør du:
1. Placer chokolade, kiks og marshmallows mellem to plader butterdej, og fold kanterne ind, så fyldet er dækket. Stik små huller med en gaffel i dejen, inden du pensler let med olie, så de ikke hænger fast på grillen.
2. Tænd grillen og hæv varmen til ca. 200 grader med lukket låg.
3. Bag butterdejspakkerne på grillen i 5 minutter med lukket låg.
4. Vend butterdejen, så begge sider bliver færdigbagte. Når de ser færdige ud, tag dem af og server med det samme for virkelig at nyde de smeltede marshmallows og chokolade.