Opskrift – Sprød rösti med rejer og rogn
Opskrift af Matbymonica, madkreatør
Det her er rösti, når de er allerbedst – nystegte på stegepladen og toppet med crème fraiche, rejer og rogn. En luksuriøs men letlavet forret, der altid hitter.
Ingredienser – 8-10 stk (tid: 30-40 min)
- Rösti:
- 10 store faste kartofler
- 1 spsk salt
- Smør eller olie til stegning
- Tilbehør:
- 270 g rejer (uden lage)
- 1 rødløg
- 2 dl crème fraiche
- 40 g (1/2) dåse rogn
Sådan gør du
- Riv kartoflerne groft. Læg kartoflerne i en si. Drys med salt, bland og lad dem dryppe af i ca. 10-20 min. Pres derefter den resterende væske ud af kartoflerne.
- Varm stegepladen op. Den skal være varm, når du lægger kartoflerne på.
- Hak løget, og si lagen fra rejerne. Rør rundt i crème fraîchen.
- Steg ca. 1-1,5 dl revne kartofler til hver rösti. Tryk dem flade på stegepladen. Steg til de er gyldenbrune (ca. 5-10 min), og vend derefter.
- Tag rösti af og læg dem på en tallerken. Top med hakket løg, lidt crème fraîche, 1-2 spsk rejer og 1/2 tsk rogn.
Hvad er rösti?
Rösti er en klassisk svensk ret lavet af revne, rå kartofler, der steges gyldne og sprøde i smør eller olie. Den serveres ofte som den er eller med lækkert tilbehør som bacon, tyttebær, crème fraîche, rejer eller rogn. Enkel, sprød og fuld af smag!