Opskrift – Stegte hakkebøffer med stegt løg

Opskrift af Matbymonica, madskaber
Hakkebøf, en klassiker der kan laves på mange forskellige måder. De er saftige og lækre og bliver rigtig godt på stegepladen, hvor de får en fantastisk fin skorpe og smag. Serveres med stegte løg, kartofler og en god flødesovs, eller i et franskbrød et eller andet sted i skoven eller på stranden.

Ingredienser – 6-8 portioner (tid: ca. 45 min)

    Hakkebøffer:

  • 1,8 kg blandet fars
  • 1 finthakket gul løg
  • 1 teskefuld salt
  • 1 teskefuld sort peber
  • 3 spsk rasp
  • 1/2 dl havrefløde
  • 1 spsk italiensk salatkrydderi
  • 1/2 dl hakket persille (valgfrit)
  • En klat smør (til stegning)
    Gul løg:

  • 4 strimlede gule løg

Sådan gør du

  1. Bland farsen med alle ingredienserne i en skål.
  2. Lad stå i ca. 10 minutter, før du ruller og former dem til bøffer.
  3. Varm stegefladen op og læg en stor klat smør i, lad det smelte.
  4. Læg bøfferne på og steg dem ved middelhøj varme, indtil de får en flot gyldenbrun farve. Steg også den strimlede løg.
  5. Læg derefter bøfferne i ovnen på 180° i ca. 15-20 minutter.

Server bøfferne med den stegte løg, kogte kartofler, flødesauce, smørgåsgurka og lingonsylt.

Steger pannbøffer på Timsfors Stegehælde.

Pannbøffer og løg steges på Timsfors Stegehælde.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER