Opskrift – Grillet kladdkage med mælkechokolade og jordnødder

Opskrift af Sanna Ohlander, madkreatør
Når grillen alligevel er tændt, hvorfor så ikke blande ingredienserne til denne magisk lækre kladdkage samtidig? Mens I nyder middagen, bliver kagen færdig på grillen! Så er det bare at servere med flødeskum eller is og bær. Lækkert!

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 25 min)

  • 125 g smør
  • 300 g mælkechokolade
  • 3 dl sukker
  • 2 spsk kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 2 1/4 dl hvedemel
  • 1 dl jordnødder

Tilbehør: Jordnødder, mælkechokolade, bær, is, flødeskum

Sådan gør du

  1. Skær smør og 200 g chokolade i mindre stykker. Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt chokoladestykkerne og rør, indtil chokoladen er smeltet.
  2. Bland sukker, kakao, vaniljesukker og hvedemel med finthakkede jordnødder i en skål. Slå æggene i og rør rundt. Tilsæt chokoladeblandingen og rør til en jævn dej. Hæld dejen i en smurt form med aftagelig kant (ca. 22-24 cm). Stik ca. 10 stykker chokolade ned i dejen og drys med lidt jordnødder.
  3. Tænd grillen og varm den op til ca. 175°C. Placer formen på grillristen og luk låget. Bag i ca. 20-25 minutter. Kagen er færdig, når midten stadig er klæg. Lad den stå og køle af, før du skærer den i stykker. Jo længere den hviler, desto mere sej og lækker bliver den.

Server kladdkagen med finthakkede jordnødder, revet chokolade, bær samt is eller flødeskum.

Kladdekage på grillen på Bluegaz Z6.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER