
Grillet makrel med dildkogte nye kartofler og grillet gulerod med hvidløgssmør
Portioner: 2-3 | Tid: ca. 45 min
Opskrift – Grillet makrel i folie med dildkogte nye kartofler og grillet gulerod med hvidløgssmør
Opskrift af Natalie Wilhelmsson, madkreatør
Grillet makrel hører jo sommeren til, her i folie på grillen med smag af citron, hvidløg, smør og dild. Vidunderligt sammen med friskkogte nye kartofler og grillede gulerødder med hvidløgssmør.
Ingredienser – 2-3 portioner (tid: ca. 45 min)
- Makrel:
- 2 makreller
- 1 citron
- 1 fed hvidløg
- Smør
- Dild
- Salt
- Peber
- Forårsløg
- Hvidløgssmør:
- 100 g smør
- 1 stort fed hvidløg, revet
- 1 stor håndfuld persille, finthakket
- Salt
- En smule citronsaft
- Tilbehør:
- 1 bundt gulerødder
- Nye kartofler
Sådan gør du
- Start med at rense og filetere fiskene.
- Læg fiskene på hvert sit stykke folie, og fyld dem med smør, citron, forårsløg, dild, salt og peber. Form til pakker, men lad en lille åbning være.
- Tænd grillen, og lad den komme op på 200º.
- Mens grillen varmer op, moser du ingredienserne til hvidløgssmørret sammen i en lille skål, skyller gulerødderne og koger de nye kartofler med dild.
- Læg fiskepakkerne og gulerødderne på grillen.
- Når gulerødderne har fået en fin stegeskorpe, pak dem ind i folie og smør rigeligt med hvidløgssmør på. Lad dem ligge og trække på indirekte varme efter ca. 3-4 minutter på hver side.
- Fiskene er færdige efter ca. 15 minutter, når de har en kernetemperatur på 42º.

Gulerødder og makrel i folie grilles på Bluegaz Z1 Gasgrill.

Grillede gulerødder i folie med hvidløgssmør.