
Grillet tunfisk med asiatisk coleslaw
Portioner: 4 | Tid: ca 20 min
Opskrift – Grillet tunfisk med asiatisk coleslaw
Opskrift af Sanna Ohlander, madkreatør
En lækker og enkel måde at tilberede fisk på grillen. Sesamfrø og wasabi giver en dejlig asiatisk touch. Sørg for at vælge en MSC-certificeret tunfisk. Findes både som frossen og frisk i fiskedisken i velassorterede butikker.
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 20 min)
- 4 skiver frisk tunfisk (eller frossen, optøet)
- 1 citron
- 200 g østershatte
- 200 g hvidkål
- 1 fennikel
- 1 bundt forårsløg
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk rapsolie
- 1/2 spsk flydende honning
- 1 fed hvidløg
- 1 lime
- 2 dl mayonnaise
- 2-3 teskefulde wasabipasta
- Hvide og sorte sesamfrø (gerne ristet til servering)
- Oliven- eller rapsolie
Sådan gør du
- Riv hvidkål og fennikel i fine strimler. Hak forårsløgene fint. Bland en dressing med sesamolie, rapsolie, honning, presset hvidløg, saft fra lime og 1 teskefuld wasabipasta. Bland med de strimlede grøntsager. Bland mayonnaise med 1-2 teskefulde wasabipasta.
- Træk østershattene på spyd. Pensl med olie. Pres citron over tunfisken. Pensl med olie og slut af med at drysse sesamfrø rundt.
- Sæt grillreguleringen på højeste niveau under stegepladen og lad den blive rigtig varm. Sæt grillreguleringen under risten på mellemvarme. Begynd med at lægge svampespyd på grillristen. Grill i 2-3 minutter på hver side, eller indtil de får en fin farve. Læg tunfisken på stegepladen. Ca. 1 minut på hver side, så er tunfisken færdig. Den skal være rå indeni, ellers bliver den tør.
Server tunfisken med asiatisk coleslaw og grillede svampespyd. Top med wasabimayo og ristede sesamfrø. Kogt ris er også lækkert til.
SE GRILLNINGEN I AKTION PÅ BLUEGAZ Z1 GASGRILL

Grillet tunfisk med svampespyd på Bluegaz Z1.