
Paella Valenciana
Portioner: 8 | Tid: ca 1 time
Opskrift – Paella Valenciana
Opskrift af Sanna Ohlander, madskaber
En spansk hverdagsret, der oprindeligt indeholdt kaninkød og altid blev spist om torsdagen. Dengang blev ugens rester smidt i gryden sammen med ris. En klassisk Valenciansk paella skal indeholde kanin- eller kyllingekød, ris, paprika, løg, hvidløg, safran og olivenolie. Så vær så god, her kommer Bluegaz’ opskrift på en rigtig god variant af Paella Valenciana!
Ingredienser – 8 portioner (tid: ca 1 time)
- 8 dl paellariss (kan også bruges carnaroliris)
- 800 g kyllingelårfilet
- 2 gule løg
- 4 fed hvidløg
- 400 ml hakkede tomater
- 200 g friske haricots verts
- 450 g bondbønner (kogte eller frosne)
- 15 dl kyllingebouillon
- 2 pakker safran
- 1/2-1 teskefuld cayennepeber
- 1 spiseskefuld paprika (gerne halvt sød og halvt stærk røget)
- 1 spiseskefuld gurkemeje
- Salt
- Sort peber
- Olivenolie
Tilbehør: Citron, rosmarin, sorte oliven, padrones, små tomater
Sådan gør du
- Start med at forberede alle ingredienserne. Hak løg og hvidløg fint. Trim haricots verts. Del kyllingelårfileterne i halve. Bland alle krydderierne i en lille skål. Kog bouillonen op og hold den varm.
- Hæld lidt olivenolie i paellaformen. Læg kyllingen i. Steg et par minutter på hver side, indtil kyllingen får en fin farve. Tag den af og læg den til side. Læg løgene i panden og steg ved lav varme, indtil de er gennemsigtige. Bland hvidløg, hakkede tomater og krydderier i. Tilsæt derefter risene og rør rundt i et minut, så alle risene blandes godt med krydderierne.
- Hæld bouillonen i og bland rundt, så alt er jævnt fordelt i formen. Bland haricots verts, bondbønner og den stegte kylling i. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 20-25 minutter. Hvis risene ikke er helt møre, kan du hælde lidt mere bouillon i og lade det simre lidt længere. Hæld gerne lidt olivenolie over lige før servering.
Server paellaen med citronskiver, frisk rosmarin, oliven, stegte padrones og små tomater.
Tips: Hvis du bruger frosne haricots verts, er det nok at lægge dem på lige før servering.

Servering af Paella Valenciana.