
Grillet kladdkage
Portioner: 4 | Tid: ca. 25 min
Opskrift – Grillet kladdkage med mælkechokolade og jordnødder
Opskrift af Sanna Ohlander, madkreatør
Når grillen alligevel er tændt, hvorfor så ikke blande ingredienserne til denne magisk lækre kladdkage samtidig? Mens I nyder middagen, bliver kagen færdig på grillen! Så er det bare at servere med flødeskum eller is og bær. Lækkert!
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 25 min)
- 125 g smør
- 300 g mælkechokolade
- 3 dl sukker
- 2 spsk kakao
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 2 1/4 dl hvedemel
- 1 dl jordnødder
Tilbehør: Jordnødder, mælkechokolade, bær, is, flødeskum
Sådan gør du
- Skær smør og 200 g chokolade i mindre stykker. Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt chokoladestykkerne og rør, indtil chokoladen er smeltet.
- Bland sukker, kakao, vaniljesukker og hvedemel med finthakkede jordnødder i en skål. Slå æggene i og rør rundt. Tilsæt chokoladeblandingen og rør til en jævn dej. Hæld dejen i en smurt form med aftagelig kant (ca. 22-24 cm). Stik ca. 10 stykker chokolade ned i dejen og drys med lidt jordnødder.
- Tænd grillen og varm den op til ca. 175°C. Placer formen på grillristen og luk låget. Bag i ca. 20-25 minutter. Kagen er færdig, når midten stadig er klæg. Lad den stå og køle af, før du skærer den i stykker. Jo længere den hviler, desto mere sej og lækker bliver den.
Server kladdkagen med finthakkede jordnødder, revet chokolade, bær samt is eller flødeskum.


Kladdekage på grillen på Bluegaz Z6.