
Grillet pavlova
Portioner: 4 | Tid: ca 1 timme
Opskrift – Pavlova på grillen med hindbær, mynte & grillen fersken
Opskrift af Bluegaz
En helt magisk dessert, som alle i selskabet vil elske! Mens I spiser middag, bliver marengsen færdig på grillen, derefter er det bare at toppe med flødeskum og grillet frugt, og aftenens højdepunkt er klart. For at øge wow-faktoren endnu mere, kan du desuden prale med, at dette er en helt vegansk pavlova!
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 1 time)
- 2 dl sukker
- 1 dl kikærtevand
- 1 teskefuld eddikesprit
- 250 ml vegansk fløde, her blev Alpro whipping brugt
- 3 ferskner til grillning
Toppings: Lemoncurd, grillede ferskner, hindbær
passionsfrugt, hindbærsauce, mynteblade, flormelis
Sådan gør du
- Pisk kikærtevandet, så det bliver hvidt og luftigt.
- Bland sukkeret i lidt ad gangen, indtil marengsmassen er så fast, at du kan vende skålen op og ned uden at det flyder ud.
- Fordel massen på en grillplancha med bagepapir under.
- Placer på gasgrillen og tænd kun de yderste brændere, varm op til ca. 150°C. Lad stå i mindst 1 time med låg på. Samme temperatur og tid gælder i ovnen.
- Sluk for varmen og lad marengsbunden køle af i ca. 30 minutter, gerne længere.
- Del fersknerne og grill dem hurtigt ved høj varme for at få flotte grillriller. Læg dem til side.
- Top med lemoncurd, flødeskum, grillede ferskner, hindbær, passionsfrugt, hindbærsauce (du moser let hindbær med lidt citron og sukker) og pudr flormelis over, før du serverer den. Se trinene nedenfor.






SE HVORNÅR VI GRILLER VEGANSK PAVLOVA PÅ BLUEGAZ X1
GRILLET VEGANSK PAVLOVA
At servere en marengskage efter grillningen garanterer succes. Barnslig lækker, og smuk at kigge på på en dejlig sommerdag. Som en bonus er dette en vegansk pavlova, så alle i selskabet kan garanteret smage og nyde den sammen! Det, der adskiller en vegansk pavlova, er, at æggehviderne erstattes med kikærtevand, altså den væske, som kikærterne ligger i. Du pisker væsken op, præcis som æggehvider, og får en lige så god bund som en ikke-vegan pavlova. For at gøre dette til en helt vegansk marengskage bruger du et vegansk alternativ til flødeskum, i denne opskrift brugte vi Alpros flødeskum, som du kan finde i de fleste større supermarkeder.