
Grillede skaldyr og muslinger med aioli og brød
Portioner: 4 | Tid: ca. 40 min
Opskrift – Grillede skaldyr og muslinger med aioli og brød
Opskrift af Sanna Ohlander, madkreatør
Skaldyr og muslinger på grillen er rigtig festligt! Her pensler vi skaldyrene med en persille- og honningglasur og koger muslingerne i hvidvin direkte på grillen! Alt serveres med en god aioli og brød!
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 40 min)
- 1 kg blåmuslinger
- 1 kg hjertemuslinger
- 3 dl hvidvin
- 1 potte persille
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk honning
- 1 dl oliven- eller rapsolie
- 500 g rejer, med skal
- 12 havkrebs, kogte eller rå
- 1 fed hvidløg
- 1 teskefuld dijonsennep
- 1 teskefuld hvidvinseddike
- 1 æg
- 1 knivspids salt
- 2 dl rapsolie
- Nymalet sort peber
Aioli:
Tilbehør: Citron, dild, baguette
Sådan gør du
- Skyl muslingerne under koldt vand. Træk eller klip skægget af. Bank let på de muslinger, der er åbne, hvis de ikke lukker sig, så smid dem ud, samt ødelagte muslinger. Læg muslingerne i en grillform eller støbejernspande. Hæld vinen over. Kog under låg på høj direkte varme, indtil muslingerne åbner sig.
- Hak persillen fint og bland med presset hvidløg, honning og olie. Bland 1/3 af olien med rejerne. Læg rejerne i en grillkurv og sæt dem på grillen. Grill på høj direkte varme i ca. 5 minutter, rør mindst en gang. Pensl havkrebsene med 1/3 af olien. Hvis krebsene er store, del dem på langs og pensl begge sider. Læg havkrebsene direkte på grillen. Grill på høj direkte varme i 1-2 minutter på hver side. Hvis krebsene er rå, grilles de ca. 8 minutter på hver side.
- Skæl og hak hvidløget fint. Bland hvidløg med sennep, eddike, salt og æg i en høj skål. Hæld olien i. Sæt stavblenderen ned i bunden af skålen. Start stavblenderen og løft langsomt mod overfladen. Smag til med salt og peber.

Griller skaldyr og muslinger på Bluegaz Z3.