Opskrift – Grillet burger med BBQ-sauce og lækre tilbehør

Opskrift af Sanna Ohlander, madkreatør
En virkelig lækker burger passer altid perfekt på grillen. Her serveret med tilbehør som coleslaw, syltet agurk, grillet tomat og en skøn BBQ-sauce!

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 45 min)

  • 600 g oksekød
  • 1 tsk salt
  • 2 krm friskkværnet sort peber
  • 2 rødløg
  • 1 spsk smør
  • 4 skiver cheddarost
  • Grøn salat
  • 2 tomater

    Coleslaw:
  • 250 g hvidkål
  • 1 rødløg
  • 2 gulerødder
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl mayonnaise
  • 1,5 tsk dijonsennep
  • 1 krm salt
  • Friskkværnet sort peber

    BBQ-sauce:
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 1 tsk oliven- eller rapsolie
  • 1 tsk friskrevet ingefær
  • 3 dl ketchup
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 2 spsk japansk sojasauce
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 krm cayennepeber
  • Salt
  • Sort peber

Tilbehør: Burgerboller

Sådan gør du

  1. Coleslaw: Snit hvidkålen fint. Pil og skær løget i tynde skiver. Riv gulerødderne. Bland det hele i en skål. Rør crème fraiche sammen med mayonnaise og sennep. Smag til med salt og peber. Bland grundigt med de snittede grøntsager.
  2. BBQ-sauce: Pil og finhak løg og hvidløg. Steg dem bløde i olie i en gryde. Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det simre i 25-30 minutter, indtil saucen tykner. Smag til med salt og peber.
  3. Burgere: Læg hakket oksekød i en skål, og bland med salt og peber. Form kødet til fire kugler, og pres dem flade med hånden eller en burgerpresser. Pensl burgerne med lidt olie, inden du lægger dem på grillen. Grill i 3-5 minutter på hver side, afhængigt af hvor rosa du vil have dem. Start på direkte varme, og lad dem derefter færdiggrilles på indirekte varme.
  4. Pil og snit rødløget fint. Steg det blødt i smør, gerne i en stegepande på grillen. Halvér tomaterne, og grill dem i 1-2 minutter. Rist burgerbollerne på grillen.

Fyld bollerne med BBQ-sauce, grøn salat, burger og stegt rødløg. Server med coleslaw, grillede tomater og syltede agurker.

Griller burgere på Bluegaz Z5.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER