
Stegt falukorvskebab
Portioner: 4-6 | Tid: ca. 1 time
Opskrift – Stegt falukorvskebab med hjemmelavet stegepande-brød
Opskrift af Matbymonica, madskaber
Forestil dig en kebab med svenske smage fra falukorv. En TikTok-trend, der passer perfekt til stegehallen eller paellapanden.
Ingredienser – 4-6 portioner (tid: 1 time)
- Krydderiblanding:
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk hvidløgspulver
- 2 spsk paprikapulver
- 1,5 spsk løgpulver
- 1 teskefuld salt
- 1 teskefuld groftmalet sort peber
- 1/2 spsk gurkemeje
- 1 teskefuld chiliflager
- 1 spsk grillkrydderi
- Falukorvskebab:
- 2 stk falukorv à 800 g
- 2-3 spsk af krydderiblandingen
- 1/2 olivenolie til at blande krydderne i falukorven
- 3 stk paprika, delt
- 1 stk aubergine, skåret i cm-tykke skiver
- Salt og peber
- Olie til stegning
- Salat til servering (jeg brugte krølsalat)
- Øvrige grøntsager (f.eks. agurk, tomater, skåret rødløg)
- Brødet:
- 1 spsk tørgær
- 4,5 dl lunkent havremælk (jeg brugte Valbo Oddlygood baristamælk)
- 2 spsk olivenolie
- Ca 900 g hvedemel
- 1 teskefuld salt
- 1 dl mel til udrulning
- Saucen:
- 1 dl mayonnaise
- 3 stk hvidløgsfed, presset
- 1/2 presset citron + zest
- Salt og peber
- 1/2 spsk sriracha
Sådan gør du
- Saucen: Bland alle ingredienserne sammen og lad stå indtil servering.
- Stegepande-brødet: Varm mælken op til fingervarmt (ca. 36-37 grader). Tag det af varmen og lad det køle lidt. Tilsæt først gæren, rør rundt. Afslut med olivenolien og bland sammen. Mål hvedemelet til brødet i en skål. Tilsæt saltet og bland. Hæld derefter gæremiksturen i, mens du rører rundt med en ske eller dejskraber. Bland dejen til en jævn dej. Dæk dejen og lad den hæve i ca. 20 minutter eller indtil du er færdig med falukorven.
- Falukorvskebaben: Skær falukorven på langs med en osteskraber. Læg korven i en skål og bland den med olien og krydderiblandingen. Lad det trække, mens du steger brødet.
- Tag dejen op og ælt den sammen. Del dejen i lige store stykker. Rul dejen ud til ca. halvcentimeter tykke stykker. Steg i en stegepande på middel varme, indtil de får en flot farve på begge sider. Læg brødene under et viskestykke for at holde dem varme.
- Steg falukorven på middel varme, indtil den får en sprød konsistens, men stadig lidt tekstur. Læg samtidig paprika og aubergine på panden og steg dem, indtil de får en flot farve.
- Tag et brød og smør lidt sauce på. Læg derefter grøntsagerne på. Læg lidt falukorvskebab på, afslut med lidt mere sauce og rul derefter sammen. Velbekomme!

Stegepande-brød i paellapande.

Falukorvskebab under stegning.

Paprika, aubergine og falukorv steges, indtil de får en fin farve.