Opskrift – Grillet dobbeltburger med karamelliserede whiskyløg

Opskrift af Fredde ved grillen, madkreatør
En rigtig god burger er svær at slå. Denne sad lige i skabet. Saftig og med virkelig gode smage.

Ingredienser – 3 portioner (tid: ca. 30 min)

    Burger:

  • 600 g oksekød eller højrebskød, gerne med lidt højere fedtprocent
  • 2 spsk. Baby Ray BBQ-sauce
  • Løgpulver
  • Salt
  • Sort peber
  • Hvidløgspulver
  • Cayennepeber

    Whiskyløg:

  • 3 store gule løg
  • Smør til stegning
  • Whisky (jeg brugte Jack Daniels Honey)
  • Farinsukker
  • Salt

Sådan gør du

  1. Kom kødet i en skål, tilsæt krydderierne og BBQ-saucen. Bland det godt sammen.
  2. Tag ca. 100 g kød ad gangen, læg det i en burgerpresse og tryk det sammen (et tip er at lægge plastfolie i pressen, så burgeren er nemmere at få ud). Stil til side.
  3. Tænd grillen og start med whiskyløgene.
  4. Pil og skær løgene i skiver.
  5. Steg løgene i smør på en støbejernspande, indtil de får en fin farve og bliver bløde.
  6. Drys 3-4 nip farinsukker over. Rør rundt og lad løgene karamellisere.
  7. Hæld den ønskede mængde whisky over (pas på, da whiskyen kan skabe flammer).
  8. Lad det stå og simre på grillen et stykke tid.
  9. Grill burgerne i cirka 3-4 minutter per side (hvis de er ca. 1 cm tykke) ved middelvarme. De er færdige, når de har fået en flot farve og begynder at afgive væske.
  10. Læg cheddarosten på og lad den smelte fint ved eftervarmen.
  11. Placer burgerne i burgerboller. Top med Hellmann’s mayonnaise, sprød icebergsalat, whiskyløg og Baby Ray’s BBQ-sauce.

Server med pommes frites og dip. Velbekomme!

Burger presset med Bluegaz Hamburgerpresse.

Whiskyløg steges i en støbejernspande på grillen.

Burgere grilles på Bluegaz X1 Gasgrill.

Færdiggrillede burgere.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER