
Grillet dobbeltburger med karamelliserede whiskyløg
Portioner: 3 | Tid: ca. 30 min
Opskrift – Grillet dobbeltburger med karamelliserede whiskyløg
Opskrift af Fredde ved grillen, madkreatør
En rigtig god burger er svær at slå. Denne sad lige i skabet. Saftig og med virkelig gode smage.
Ingredienser – 3 portioner (tid: ca. 30 min)
- Burger:
- 600 g oksekød eller højrebskød, gerne med lidt højere fedtprocent
- 2 spsk. Baby Ray BBQ-sauce
- Løgpulver
- Salt
- Sort peber
- Hvidløgspulver
- Cayennepeber
- Whiskyløg:
- 3 store gule løg
- Smør til stegning
- Whisky (jeg brugte Jack Daniels Honey)
- Farinsukker
- Salt
Sådan gør du
- Kom kødet i en skål, tilsæt krydderierne og BBQ-saucen. Bland det godt sammen.
- Tag ca. 100 g kød ad gangen, læg det i en burgerpresse og tryk det sammen (et tip er at lægge plastfolie i pressen, så burgeren er nemmere at få ud). Stil til side.
- Tænd grillen og start med whiskyløgene.
- Pil og skær løgene i skiver.
- Steg løgene i smør på en støbejernspande, indtil de får en fin farve og bliver bløde.
- Drys 3-4 nip farinsukker over. Rør rundt og lad løgene karamellisere.
- Hæld den ønskede mængde whisky over (pas på, da whiskyen kan skabe flammer).
- Lad det stå og simre på grillen et stykke tid.
- Grill burgerne i cirka 3-4 minutter per side (hvis de er ca. 1 cm tykke) ved middelvarme. De er færdige, når de har fået en flot farve og begynder at afgive væske.
- Læg cheddarosten på og lad den smelte fint ved eftervarmen.
- Placer burgerne i burgerboller. Top med Hellmann’s mayonnaise, sprød icebergsalat, whiskyløg og Baby Ray’s BBQ-sauce.
Server med pommes frites og dip. Velbekomme!

Whiskyløg steges i en støbejernspande på grillen.

Burgere grilles på Bluegaz X1 Gasgrill.

Færdiggrillede burgere.