
Stegte risnudler med kyllingekødboller
Portioner: 4-6 | Tid: 1 t 45 min
Opskrift – Stegte risnudler med kyllingekødboller
Opskrift af Matbymonica, madkreatør
Kyllingekødboller i kokossauce med rød karry, en ret der tager dig til det asiatiske køkken, men kan laves derhjemme. Den er smagfuld med et lille hint af varme, der får en til at ville have mere.
Ingredienser – 4-6 portioner (tid: 1 t 45 min)
- Kyllingekødboller:
- 800-900 g kyllingefars
- 1 forårsløg, hakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 2 spsk lys soja
- 1/2 teskefuld hvid peber
- Nudler med kokosmælk og rød karry:
- 1 pakke nudler (ca. 400 g)
- 1 liter kokosmælk + 2 dl vand
- 2-4 spsk rød karry
- 1 spsk sukker
- 1/2 dl fiskesauce
- 4 kaffir-limeblade, strimlet uden stilk
- 1 krukke thailandsk basilikum, kun bladene
Sådan gør du
- Læg nudlerne i blød i lunkent vand i cirka 1 time.
- Bland alle ingredienserne til kyllingekødbollerne. Tril dem derefter til små boller.
- Steg kyllingekødbollerne på stegepanden med lidt olie på høj varme, indtil de får en fin gyldenbrun farve. Fjern dem fra panden.
- Tilsæt rød karry (jo mere du tilsætter, jo stærkere bliver retten) og 2 dl af kokosmælken. Bland karryen godt sammen.
- Tilsæt kyllingekødbollerne og kaffir-limebladene. Lad dem simre i karryen på middel varme.
- Efter cirka 20 minutter, tilsæt resten af kokosmælken, nudlerne og vandet. Bland det hele godt sammen. Smag til med fiskesauce og sukker.
- Lad det hele simre under omrøring i cirka 15-20 minutter eller indtil nudlerne er blevet bløde.
- Smag til med eventuelt mere fiskesauce.
- Afslut med at strø thailandsk basilikum og koriander (valgfrit) over retten.

Kyllingekødboller og risnudler klar til tilberedning.

Risnudler og kyllingekødboller steges i paellapande.