Opskrift – Grillet makrel i folie med dildkogte nye kartofler og grillet gulerod med hvidløgssmør

Opskrift af Natalie Wilhelmsson, madkreatør
Grillet makrel hører jo sommeren til, her i folie på grillen med smag af citron, hvidløg, smør og dild. Vidunderligt sammen med friskkogte nye kartofler og grillede gulerødder med hvidløgssmør.

Ingredienser – 2-3 portioner (tid: ca. 45 min)

    Makrel:

  • 2 makreller
  • 1 citron
  • 1 fed hvidløg
  • Smør
  • Dild
  • Salt
  • Peber
  • Forårsløg
    Hvidløgssmør:

  • 100 g smør
  • 1 stort fed hvidløg, revet
  • 1 stor håndfuld persille, finthakket
  • Salt
  • En smule citronsaft
    Tilbehør:

  • 1 bundt gulerødder
  • Nye kartofler

Sådan gør du

  1. Start med at rense og filetere fiskene.
  2. Læg fiskene på hvert sit stykke folie, og fyld dem med smør, citron, forårsløg, dild, salt og peber. Form til pakker, men lad en lille åbning være.
  3. Tænd grillen, og lad den komme op på 200º.
  4. Mens grillen varmer op, moser du ingredienserne til hvidløgssmørret sammen i en lille skål, skyller gulerødderne og koger de nye kartofler med dild.
  5. Læg fiskepakkerne og gulerødderne på grillen.
  6. Når gulerødderne har fået en fin stegeskorpe, pak dem ind i folie og smør rigeligt med hvidløgssmør på. Lad dem ligge og trække på indirekte varme efter ca. 3-4 minutter på hver side.
  7. Fiskene er færdige efter ca. 15 minutter, når de har en kernetemperatur på 42º.

Gulerødder og makrel i folie grilles på Bluegaz Z1 Gasgrill.

Grillede gulerødder i folie med hvidløgssmør.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER