
Honning- og chilismurt grillet svinekød med nye kartofler og parmesansauce
Portioner: 2-3 | Tid: ca. 35-40 min
Opskrift – Honning- og chilismurt grillet svinekød med nye kartofler og parmesansauce
Opskrift af Natalie Wilhelmsson, madskaber
Ingen fedtstænk i køkkenet! Her steger vi svinekødet direkte på grillen og pensler det med en sød og krydret honning- og chiliglasur. Det serveres med nye kartofler med lækre krydderier direkte fra ovnen og en luksuriøs parmesansauce.
Ingredienser – 2-3 portioner (tid: ca. 35-40 min)
- Svinekød:
- 375 g saltet svinekød
- 1 dl honning
- 1,5 spsk sambal oelek
- Kartofler:
- Rapsolie
- 2 teskefulde hvidløgspulver
- 2 teskefulde grillkrydderi
- 2 teskefulde paprikapulver
- Salt
- Sort peber
- Parmesansauce:
- 1,5 dl revet parmesan
- 3 dl tyrkisk eller græsk yoghurt
- Lidt citronsaft
- Salt
- Sort peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200-220º.
- Vask kartoflerne og skær dem i ønsket størrelse. Læg kartoflerne i en skål, hæld olie og alle krydderierne over. Rør rundt, så alt bliver dækket af olie og smag.
- Hæld kartoflerne i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen.
- Riv parmesan og læg det i en skål. Bland med yoghurten og tilsæt lidt citronsaft, salt og peber. Smag til. Stil det på køl, indtil grillningen er færdig.
- Bland honning og sambal oelek i en skål.
- Tænd for grillen og lad den varme op til høj temperatur.
- Læg svinekødet på grillen og pensl med honning- og chiliglaze. Pensl begge sider flere gange under grillningen.
- Når svinekødet er færdigt, tages det af grillen og serveres med kartoflerne og parmesansaucen.

Svinekødet grilles på Bluegaz Z1 Gasgrill.

Færdiggrillet svinekød på grillristen.