Opskrift – Honning- og chilismurt grillet svinekød med nye kartofler og parmesansauce

Opskrift af Natalie Wilhelmsson, madskaber
Ingen fedtstænk i køkkenet! Her steger vi svinekødet direkte på grillen og pensler det med en sød og krydret honning- og chiliglasur. Det serveres med nye kartofler med lækre krydderier direkte fra ovnen og en luksuriøs parmesansauce.

Ingredienser – 2-3 portioner (tid: ca. 35-40 min)

    Svinekød:

  • 375 g saltet svinekød
  • 1 dl honning
  • 1,5 spsk sambal oelek
    Kartofler:

  • Rapsolie
  • 2 teskefulde hvidløgspulver
  • 2 teskefulde grillkrydderi
  • 2 teskefulde paprikapulver
  • Salt
  • Sort peber
    Parmesansauce:

  • 1,5 dl revet parmesan
  • 3 dl tyrkisk eller græsk yoghurt
  • Lidt citronsaft
  • Salt
  • Sort peber

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200-220º.
  2. Vask kartoflerne og skær dem i ønsket størrelse. Læg kartoflerne i en skål, hæld olie og alle krydderierne over. Rør rundt, så alt bliver dækket af olie og smag.
  3. Hæld kartoflerne i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen.
  4. Riv parmesan og læg det i en skål. Bland med yoghurten og tilsæt lidt citronsaft, salt og peber. Smag til. Stil det på køl, indtil grillningen er færdig.
  5. Bland honning og sambal oelek i en skål.
  6. Tænd for grillen og lad den varme op til høj temperatur.
  7. Læg svinekødet på grillen og pensl med honning- og chiliglaze. Pensl begge sider flere gange under grillningen.
  8. Når svinekødet er færdigt, tages det af grillen og serveres med kartoflerne og parmesansaucen.

Svinekødet grilles på Bluegaz Z1 Gasgrill.

Færdiggrillet svinekød på grillristen.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER