Opskrift – Grillet svinekødstykke balsamico med kantareller i trøffelsky

Opskrift af Enkel mat hemma, madskaber
Grillet svinekød, der bliver vanvittigt lækkert i en marinade af balsamico, hvidløg og honning. Til dette en lækker blanding af grillede kantareller, svinekød og æble, der har fået lov at bade i trøffelsky.

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 1 time)

  • 600 g svinekødstykke/svineyderfilé
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl balsamicoeddike
  • 3 spsk flydende honning
  • 1/2 spsk smør eller olie til stegning
  • 2 krm salt
  • 1 krm peber
  • Flagesalt og sort peber til at drysse over
  • 200 g saltet sideflesk
  • 1 syrligt æble
  • 200 g rensede kantareller
  • 2 teskefulde trøffelolie
  • 1 pose ruccola à 70 g

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 175°.
  2. Skæl og hak hvidløget fint. Læg det i en gryde og lad det simre sammen med balsamicoeddike, honning, salt og peber i ca. 3 minutter.
  3. Rens svinekødet for hinder.
  4. Brun svinekødet rundt omkring på en stegepande eller grill i smør eller olie. Salte, peppere og pensl med lidt sauce.
  5. Når kødet har fået en fin skorpe, læg det i et ovnfast fad og steg i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil indertemperaturen når ca. 67°.
  6. Skær flæsk og æble i små tern.
  7. Placer flæsk og kantareller på en stegepande eller grill. Steg dem, indtil de bliver sprøde, og lad dem dryppe af på papir. Bland derefter æble, trøffelolie og ruccola sammen.
  8. Skær svinekødet i skiver og hæld saucen over. Top med trøffelkantareller. Drys lidt flagesalt og sort peber over. Server med kartoffelgratin.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER