
Grillet svinekødstykke balsamico med kantareller i trøffelsky
Portioner: 4 | Tid: ca. 1 time
Opskrift – Grillet svinekødstykke balsamico med kantareller i trøffelsky
Opskrift af Enkel mat hemma, madskaber
Grillet svinekød, der bliver vanvittigt lækkert i en marinade af balsamico, hvidløg og honning. Til dette en lækker blanding af grillede kantareller, svinekød og æble, der har fået lov at bade i trøffelsky.
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 1 time)
- 600 g svinekødstykke/svineyderfilé
- 2 fed hvidløg
- 1 dl balsamicoeddike
- 3 spsk flydende honning
- 1/2 spsk smør eller olie til stegning
- 2 krm salt
- 1 krm peber
- Flagesalt og sort peber til at drysse over
- 200 g saltet sideflesk
- 1 syrligt æble
- 200 g rensede kantareller
- 2 teskefulde trøffelolie
- 1 pose ruccola à 70 g
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175°.
- Skæl og hak hvidløget fint. Læg det i en gryde og lad det simre sammen med balsamicoeddike, honning, salt og peber i ca. 3 minutter.
- Rens svinekødet for hinder.
- Brun svinekødet rundt omkring på en stegepande eller grill i smør eller olie. Salte, peppere og pensl med lidt sauce.
- Når kødet har fået en fin skorpe, læg det i et ovnfast fad og steg i ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil indertemperaturen når ca. 67°.
- Skær flæsk og æble i små tern.
- Placer flæsk og kantareller på en stegepande eller grill. Steg dem, indtil de bliver sprøde, og lad dem dryppe af på papir. Bland derefter æble, trøffelolie og ruccola sammen.
- Skær svinekødet i skiver og hæld saucen over. Top med trøffelkantareller. Drys lidt flagesalt og sort peber over. Server med kartoffelgratin.