
Grillet kødfarspizza med zucchini, tomat, løg og dild
Portioner: 6-8 | Tid: ca. 1 time
Opskrift – Grillet kødfarspizza med zucchini, tomat, løg og dild
Opskrift af Matbymonica, madkreatør
Her laver vi kødfarspizza med inspiration fra Mellemøsten på en pizzasten direkte på grillen. Ved at grille pizzaen får du en dejlig sprød bund og en godt bagt overflade. Zucchini, tomat og løg gør selskab på pizzaen, som derefter toppes med dild.
Ingredienser – 6-8 portioner (tid: ca. 1 time)
- Pizzadej:
- 750 g vand (37°)
- 75 g gær
- 3 teskefulde salt
- 1,5 teskefulde sukker
- 1050 g mel (gerne Tipo 00)
- Fyld:
- 600-800 g hakket kød
- 4 tomater
- 1 stor løg
- 1/2 bundt persille
- 1 spiseskefuld paprika
- Salt og peber
- Toppings:
- Zucchini
- Tomat
- Rød løg
- Dild
Sådan gør du
- Bland vand, gær, salt og sukker i en stor skål, indtil det hele er opløst.
- Tilsæt melet og begynd at arbejde dejen. Når du kan få den løs fra skålen, ælt dejen i hånden i 10 minutter. Tilsæt lidt mel efter behov. Dejen skal være klistret og fugtig, men må ikke hænge fast på bordet under æltning.
- Del dejen op i 6-8 lige store dele og form dem til kugler ved at folde kanterne ind under dejen.
- Lad hæve i 15-20 minutter. Imens kan du tænde grillen (ved kulgrill er det en god idé at tænde den, før du begynder med dejen).
- Rul dejen ud til ønsket størrelse. Forsøg ikke at trykke kanterne for meget. Lad hæve i ca. 10-15 minutter yderligere.
- Finhak alle grøntsagerne og bland dem derefter med kødet og krydderierne. Lad stå. Hvis nødvendigt, hæld væsken fra kødfarsen.
- Rul dejen ud til en passende størrelse (medium til stor tortilla) og lidt tyndere end en pizza.
- Smør kødfarsen ud på pizzaen. Vær ikke nærig. Brug hænderne til at presse det ud.
- Placer pizzaen på en melet pizzasten i midten af grillen.
- Bag pizzaen ved 300-320° i ca. 5-6 minutter under lukket låg.
- Tag pizzaen af grillen og top den med skiver af zucchini, rødløg, tomat og lidt dild.
- Gentag processen for hver pizza.

Her bages kødfarspizza på Bluegaz Pizzasten.

Kødfarspizza under bagning.