Opskrift – Sprød rösti med rejer og rogn

Opskrift af Matbymonica, madkreatør
Det her er rösti, når de er allerbedst – nystegte på stegepladen og toppet med crème fraiche, rejer og rogn. En luksuriøs men letlavet forret, der altid hitter.

Ingredienser – 8-10 stk (tid: 30-40 min)

    Rösti:

  • 10 store faste kartofler
  • 1 spsk salt
  • Smør eller olie til stegning
    Tilbehør:

  • 270 g rejer (uden lage)
  • 1 rødløg
  • 2 dl crème fraiche
  • 40 g (1/2) dåse rogn

Sådan gør du

  1. Riv kartoflerne groft. Læg kartoflerne i en si. Drys med salt, bland og lad dem dryppe af i ca. 10-20 min. Pres derefter den resterende væske ud af kartoflerne.
  2. Varm stegepladen op. Den skal være varm, når du lægger kartoflerne på.
  3. Hak løget, og si lagen fra rejerne. Rør rundt i crème fraîchen.
  4. Steg ca. 1-1,5 dl revne kartofler til hver rösti. Tryk dem flade på stegepladen. Steg til de er gyldenbrune (ca. 5-10 min), og vend derefter.
  5. Tag rösti af og læg dem på en tallerken. Top med hakket løg, lidt crème fraîche, 1-2 spsk rejer og 1/2 tsk rogn.

Hvad er rösti?

Rösti er en klassisk svensk ret lavet af revne, rå kartofler, der steges gyldne og sprøde i smør eller olie. Den serveres ofte som den er eller med lækkert tilbehør som bacon, tyttebær, crème fraîche, rejer eller rogn. Enkel, sprød og fuld af smag!

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER