Opskrift – Saftig hel kylling på grillen med hvidløgs- og fetaostcreme
Opskrift af Gastronomy by Jonathan, madkreatør
Her griller vi hel kylling på indirekte varme, som pensles med en lækker urteglaze under hele tilberedningen. Dette serverer vi med en cremet hvidløgs- og fetaostcreme, sød honningmelon, sprøde marconamandler og friske cherrytomater.
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 1 t 30 min)
- 1 hel majsopdrættet kylling
- Glaze:
- 2 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
- 2-3 kviste timian
- Hvidløgs- og fetaostcreme:
- 1 hel hvidløg
- 150 g fetaost
- 1 dl græsk yoghurt
- Revet skal og saft fra ½ citron
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk honning
- Salt og peber
- Tilbehør:
- Skiver af honningmelon
- Marconamandler
- Cherrytomater
Sådan gør du
- Forbered grillen til indirekte varme (ca. 200°C).
(På kulgrill: fordel kulene på siderne, på gasgrill: tænd brænderne på siderne og lad midten være slukket). - Skær toppen af et hvidløg og dryp lidt olivenolie over. Pak ind i folie.
- Læg hvidløget på grillen og lad det være i ca. 30-40 minutter, indtil det er blødt.
- Mens hvidløget bages, forbered kyllingen.
- Klip rygsøjlen op på kyllingen med en saks og fold den ud. Gnid derefter hele kyllingen med salt og peber.
- Forbered glazen. Hak to fed hvidløg og bland med olivenolie og frisk timian.
- Læg kyllingen på grillen. Pensl med glazen hvert 10.-15. minut. Grill i ca. 60 minutter eller indtil kernetemperaturen er 70-75°C.
- Når hvidløget er færdigt og er afkølet, pres feddene ud og blend sammen med fetaost, græsk yoghurt, revet skal og saft fra citron, olivenolie og honning. Smag til med salt og peber.
- Når alt er klar, server kyllingen med hvidløgs- og fetaostcremen, honningmelon, cherrytomater og marconamandler.
Hvad er hel kylling?
Hel kylling er en komplet kylling, som oftest er renset og uden indvolde, og sælges som ét stykke. Den kan tilberedes i ovn, på grill eller i gryde og indeholder både mørkt og lyst kød. Hel kylling er alsidig og kan krydres, marineres eller fyldes inden tilberedning for at give ekstra smag.