Opskrift – Grillede halloumi- og grøntsagsspyd med chimichurri

Opskrift af Sanna Ohlander, madkreatør
Server disse vidunderligt lækre og farverige grøntsagsspyd med dejlig blød grillet halloumi i ristede tortillabrød. Top med den krydrede argentinske dressing chimichurri og begynd at spise!

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 45 min)

  • 2 pakker halloumi
  • 1 gul paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 squash
  • 200 g champignoner
  • 2 rødløg

    Chimichurri:
  • 1 krukke persille
  • 2 hvidløgsfed
  • 1/2 rød chili
  • 1 1/2 dl olivenolie
  • 2 spsk rødvinseddike
  • Skal fra en citron

Tilbehør: Tortillabrød

Sådan gør du

OBS: Hvis du bruger træspyd, skal disse først ligge i vand i ca. 30 minutter.

  1. Skær paprikaen i 2 cm store stykker. Skær squash i 1/2 cm tykke skiver. Skær rødløgene i både. Hvis svampene er store, del dem på midten. Træk paprika, squash, rødløg og svampe på spyddene. Pensl med olie. Krydr med salt og peber. Skær halloumien i fire aflange stykker. Træk på spyddene. Pensl med olie.
  2. Hak persillen og chili fint. Bland i en skål sammen med presset hvidløg og skallen fra citronen. Rør i olivenolie og eddike. Smag til med salt og peber.
  3. Indstil grillen på middel varme. Læg spyddene på grillen, og grill indtil halloumien og grøntsagerne har fået farve og er blevet møre. Pensl med lidt af chimichurrien. Skru op for varmen og grill i ca. 5 minutter til rundt om. Pensl tortillabrødene med lidt olie. Grill i 1 minut per side.

Server halloumi- og grøntsagsspyd med tortillabrød og chimichurri.

SE GRILLNINGEN I AKTION PÅ BLUEGAZ Z1 GASGRILL

Griller grøntsagsspyd med halloumi på Bluegaz Z1.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER