Opskrift – Grillet entrecôte med ristet kartofler, gulerødder og bearnaisesauce

Opskrift af Fredde ved grillen, madskaber
Her kombineres en saftig og smagfuld entrecôte med sprødt ristet kartofler og gulerødder sammen med en god skefuld bearnaisesauce. En klassisk ret, der passer lige godt til festlige lejligheder som til weekendmiddage.

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 45 min)

  • 4 skiver entrecôte
  • 6 kartofler
  • 3 gulerødder
  • 1 gul løg
  • Olie
  • Rasp
  • Smør
  • Salt
  • Sort peber

Sådan gør du

  1. Tag kødet ud, så det når stuetemperatur, inden det skal grilles.
  2. Salt og lad det trække ind.
  3. Skær kartofler og gulerødder i både. Hak en gul løg.
  4. Bland kartoflerne og gulerødderne i en skål med nogle gode krydderier, du kan lide, samt lidt olie og rasp.
  5. Placer en støbejernspande på grillen og kom en generøs klat smør i.
  6. Hæld blandingen fra skålen i panden og grill ved middel varme, indtil det får en fin farve og bliver mørt.
  7. Læg kødet på grillen og grill, indtil det får en fin stegeskorpe. Skru derefter ned for varmen og grill, indtil det når en kernetemperatur på 54-56º.
  8. Læg det op og server med grillet tomat og bearnaisesovs. Top med hakket forårsløg.

Entrecôte, tomater, kartofler og gulerødder grilles på Bluegaz X1 Gasgrill.

Entrecôte grilles på sizzle burner.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER