Opskrift – Grillet græskar og portabello med blåskimmelost

Opskrift af Sanna Ohlander, madskaber
Rosmarinens aroma passer perfekt til græskarens sødme og er et vidunderligt lækkert komplement til den blåskimmelostfyldte portabellosvamp. Server som et smagfuldt vegetarisk måltid sammen med linsesalaten eller som tilbehør til et stykke kød eller kylling.

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca 40 min)

  • 1 butternutgræskar (eller hokkaido)
  • 4 portabellosvampe
  • 200 g blåskimmelost
  • 400 g færdigkogte linser
  • 150 g småtomater
  • 100 g bladspinat
  • Olivenolie
  • Frisk rosmarin
  • Ristede græskarkerner
  • Surdejsbrød
  • Dressing: 2 spsk olivenolie, 1 teskefuld hvidvinseddike, salt, peber

Sådan gør du

  1. Skær græskarret over på midten. Fjern kerner og indmad. Skær i 2-3 cm tykke halvmåner. Pensl rundt om med olie. Fjern foden på svampene. Pensl svampene rundt om med olie. Fyld derefter svampene med smuldret blåskimmelost.
  2. Grill græskaret og svampene under låg ved middel varme (ca. 180 °C) i ca. 20-30 minutter. Vend græskaret indimellem og pensl med olie. Krydr med salt og peber og drys hakket frisk rosmarin over lige inden servering.
  3. Bland linserne med halverede småtomater, bladspinat, olivenolie, eddike, salt og peber.

Server det grillede græskar og portabellosvampe med linse-salat, ristede græskarkerner og et godt surdejsbrød.

SE GRILLNINGEN I AKTION PÅ BLUEGAZ Z1 GASGRILL

Griller portabellosvampe og græskarskiver på Bluegaz Z1.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER