
Grillet tagliata, sølvløg og asparges med gremolata
Portioner: 4 | Tid: ca. 30-45 min
Opskrift – Grillet tagliata, sølvløg og asparges med gremolata
Opskrift af Natalie Wilhelmsson, madkreatør
Her helgrilles et lækkert stykke oksekød, som derefter skæres i skiver og lægges på en smuk bund af rucola og andre lækkerier. Som tilbehør serverer vi grillet sølvløg og asparges toppet med en frisk gremolata.
Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 30-45 min)
- Tagliata:
- 500-600 g af valgfrit stykke oksekød
- 1 pose rucola
- 1 dåse cherrytomater
- Parmesan
- Salt
- Peber
- Balsamico
- Gremolata:
- 1 stort bundt persille
- 3 fed hvidløg
- Skal fra en hel citron
- 1/2 dl olivenolie
- Salt
- Øvrigt:
- 1 bundt asparges
- Sølvløg
Sådan gør du
- Start med gremolataen. Hak persillen meget fint, og skræl og hak hvidløget. Læg det i en skål og bland det med olivenolie, skallen fra en hel citron, og smag til med lidt salt. Lad det trække.
- Filetér kødet og gnid det ind i salt og sort peber.
- Halvér sølvløget.
- Træk aspargesene på et spyd for at gøre dem lettere at grille og undgå, at de falder ned mellem risten.
-
Tænd grillen og lad den blive rigtig varm.
- Læg kødet, løget og aspargesene på grillen.
- Grill, indtil kødet får en flot stegeskorpe, og vend efter behov. Brug et stegetermometer for at opnå den rette kernetemperatur. Sigt efter ca. 58°, hvilket svarer til medium.
-
Lad kødet hvile, før du skærer det i skiver. Hvis du ikke venter længe nok, vil kødsaften løbe ud.
-
Anret rucolaen på et flot skærebræt. Læg derefter kødet og halverede cherrytomater ovenpå. Top med høvlet parmesan og balsamico, og giv eventuelt et ekstra drys salt og peber.
-
Læg aspargesene og sølvløget på et skærebræt. Dryp gremolata over aspargesene og server!

Bluegaz Z1 Gasgrill på trædæk.

Tagliata, asparges og sølvløg grilles på Bluegaz Z1 Gasgrill.