Opskrift – Grillet tagliata, sølvløg og asparges med gremolata

Opskrift af Natalie Wilhelmsson, madkreatør
Her helgrilles et lækkert stykke oksekød, som derefter skæres i skiver og lægges på en smuk bund af rucola og andre lækkerier. Som tilbehør serverer vi grillet sølvløg og asparges toppet med en frisk gremolata.

Ingredienser – 4 portioner (tid: ca. 30-45 min)

    Tagliata:

  • 500-600 g af valgfrit stykke oksekød
  • 1 pose rucola
  • 1 dåse cherrytomater
  • Parmesan
  • Salt
  • Peber
  • Balsamico
    Gremolata:

  • 1 stort bundt persille
  • 3 fed hvidløg
  • Skal fra en hel citron
  • 1/2 dl olivenolie
  • Salt
    Øvrigt:

  • 1 bundt asparges
  • Sølvløg

Sådan gør du

  1. Start med gremolataen. Hak persillen meget fint, og skræl og hak hvidløget. Læg det i en skål og bland det med olivenolie, skallen fra en hel citron, og smag til med lidt salt. Lad det trække.
  2. Filetér kødet og gnid det ind i salt og sort peber.
  3. Halvér sølvløget.
  4. Træk aspargesene på et spyd for at gøre dem lettere at grille og undgå, at de falder ned mellem risten.
  5. Tænd grillen og lad den blive rigtig varm.
  6. Læg kødet, løget og aspargesene på grillen.
  7. Grill, indtil kødet får en flot stegeskorpe, og vend efter behov. Brug et stegetermometer for at opnå den rette kernetemperatur. Sigt efter ca. 58°, hvilket svarer til medium.
  8. Lad kødet hvile, før du skærer det i skiver. Hvis du ikke venter længe nok, vil kødsaften løbe ud.
  9. Anret rucolaen på et flot skærebræt. Læg derefter kødet og halverede cherrytomater ovenpå. Top med høvlet parmesan og balsamico, og giv eventuelt et ekstra drys salt og peber.
  10. Læg aspargesene og sølvløget på et skærebræt. Dryp gremolata over aspargesene og server!

Bluegaz Z1 Gasgrill på trædæk.

Tagliata, asparges og sølvløg grilles på Bluegaz Z1 Gasgrill.

SE FLERE GRILLOPSKRIFTER